KARGİD Başkanı Altıntaş, güven tazeledi

Karadeniz’in en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), 10.

Google Haberlere Abone ol
KARGİD Başkanı Altıntaş, güven tazeledi

Karadeniz’in en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), 10. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda Ahmet Yaşar Altıntaş yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Altıntaş, genel kurulda yaptığı konuşmada, “KARGİD’in hizmet koşusu temposunu arttırarak devam ediyor, biz kendimizle yarışıyoruz.” dedi. KARGİD’in çıtasını her geçen gün yükseltmeyi kendine vizyon edinmiş olan iş adamları ve mesai arkadaşlarına teşekkür eden Altıntaş, üyelerini yeni pazarlara açmak için yaptığı yurt dışı iş seyahatleri ve ticaret programlarının meyvelerini vermeye başladığını kaydetti. Altıntaş, sözlerine şöyle devam etti: “2012 yılında Irak’a yapılan iş gezisi neticesinde üyelerimiz Trabzon’da Irak’a sağlık alanında ihracat yapmaya başladı. 2013 Nisan ayında Tanzanya’ya yaptığımız iş gezisi neticesinde bir grup üyemiz şirketlerini kurmuş ve ticaretlerini oralarda yapmak üzere kalıcı olarak yerleşmeyi düşünmektedirler. 2013 Mayıs ayında Kazakistan’a yapılan iş gezisi neticesinde burada kurulmakta olan Türk-Kazak ortak sanayii bölgesinde firmalarımıza yer tahsisi çalışmalarımız da sona gelinmek üzere. 2013 Haziran ayında İstanbul'da yapılan TUSKON Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü neticesinde Trabzon’dan Afrika’ya 15 bin ton çimento bağlantısı ve Kırgızistan’a 500 bin dolarlık iş bağlantısı sağlanmıştır. Trabzon’a davet edilen Çinli bir iş adamı ile gıda sektöründe Çin’e fındık ihracatımızı ikiye katlayacak oranda ikili iş görüşmeleri yapılmıştır. Tüm bunlar dışında yapılan iş gezileri ve ticaret programları neticesinde sağlanan birçok ikili iş görüşmesi halen muhatap firmalar ile tüm hızıyla sürmektedir.”

Ahmet Yaşar Altıntaş başkanlığından oluşan KARGİD’in yeni asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Abdullah Peker, Ahmet Haşim Ekici, Ali Akyıldız, Aydan Demet, Cemil Albayrak, Cem Şükrü Demet, Cevat Kara, Eyüp Sultan Hasanbaşoğlu, Fatih Karataş, Halil Erkan, Hasan Aktaş, İlyas Doğan, Köksal Sezgin, Mustafa Necmi Bayraklı, Murat Kalyoncu, Murat Kayıkçıoğlu, Sefer Ayyıldız, Tarık Aydın, Uğur Öztürk, Yıldıray Aygün, Yunus Yıldız, Yavuz Akkol ve Zeynep Sağlam Polat. CİHAN

Yorumlar