Kahvehaneciler, Başkan Yaşar'la görüştü

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hemen hemen her kesimden insanların uğrak yeri olan kahvehanelerin, Türkiye’nin mozaiğini yansıttığını söyledi. Yaşar, “Kahvehane kültürünü yaşatmak için bir takım çalışmalar yapalım,...

Google Haberlere Abone ol
Kahvehaneciler, Başkan Yaşar'la görüştü

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hemen hemen her kesimden insanların uğrak yeri olan kahvehanelerin, Türkiye’nin mozaiğini yansıttığını söyledi. Yaşar, “Kahvehane kültürünü yaşatmak için bir takım çalışmalar yapalım, yeni formüller geliştirelim. Böylece hem Türkiye’ye örnek olalım hem de bu meslek yaşasın.” dedi.

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yaşar’ı, 30 Mart yerel seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik eden Güven, Yaşar’la kahvehanelerin geleceği hakkında konuştu.

Kahvehanecilerin zor günler geçirdiğini belirten Yaşar, Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası ile birlikte ortak bir çalışma yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Yaşar, “Kahvehaneleri ayakta tutmak için elbirliği ile bir takım projeler geliştirelim. Artık insanlar kahvehaneler yerine kafeteryaları tercih ediyor. Oysa kahvehaneler bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Her türlü görüş kahvehanelerde tartışılır, bu mekanlar meydanların fikrini yansıtır.” diye konuştu.

Çağın ihtiyaçlarına ve teknolojik yeniliklere uygun olarak kahvehanelerin yeniden tasarlanabileceğini ifade eden Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven ise “Güzel bir iş yaparsak hem Türkiye’ye örnek oluruz hem de esnafımız rahat eder.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar