İsrail Başkonsolosluğu önünde boyalı eylem

İsrail’in Filistin’e saldırısında yüzden fazla kişinin ölmesini protesto eden halk evleri üyesi bir grup, İsrail Başkonsolosluğu binası önünde eylem yaptı. Ellerindeki kırmızı boyaları kapı girişine atan grup, İsrail'i lanetleyen...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Başkonsolosluğu önünde boyalı eylem

İsrail’in Filistin’e saldırısında yüzden fazla kişinin ölmesini protesto eden halk evleri üyesi bir grup, İsrail Başkonsolosluğu binası önünde eylem yaptı. Ellerindeki kırmızı boyaları kapı girişine atan grup, İsrail'i lanetleyen sloganlar attı.

İsrail’in Filistin Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve topçu saldırıları 7. gününe girerken ölen Filistinlilerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Halk evleri üyesi bir grup da, İsrail’i protesto etmek amacıyla Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu binası önünde toplandı. ‘Filistin halkının katili AKP, İsrail ve Emperyalizmdir. Hesabını soracağız.' yazılı pankart açan grup, ‘Kahrolsun İsrail, işbirlikçi AKP’, ‘Katil İsrail’, 'Filistin halkı yalnız değildir' sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada, bugüne kadar yapılan saldırılarda 172 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail’in bu ölümlerin hesabını vereceği dile getirilen açıklamada, “Uyarıyoruz sizi. Çekin o pis ellerinizi Filistin’in üzerinden. Filistin topraklarından kazanacak hiçbir şeyiniz olmaz. Ne kadar saldırırsanız, saldırın. Havadan, karadan, denizden, nereden gelirseniz gelin. Filistin halkının direnişiyle karşılaşacaksınız. Filistin halkı yalnız değildir.” denildi.

Grup açıklamanın ardından yanlarında getirdiği kırmızı boya dolu kavanozları konsolosluk binasının kapısına atarak dağıldı. CİHAN

Yorumlar