İnternet yasasını protesto için bilgisayarları çöpe attılar

Yeni internet yasasıyla birlikte özgürlüklerin kısıtlanacağını düşünen Hürriyet, Hukuk ve Hoşgörü (3H) hareketi üyesi bir grup, bilgisayarların artık işe yaramayacağını ifade ederek çöpe attı.

Google Haberlere Abone ol
İnternet yasasını protesto için bilgisayarları çöpe attılar

Yeni internet yasasıyla birlikte özgürlüklerin kısıtlanacağını düşünen Hürriyet, Hukuk ve Hoşgörü (3H) hareketi üyesi bir grup, bilgisayarların artık işe yaramayacağını ifade ederek çöpe attı. Bu eyleme en çok hükümetin sevineceğini belirten grup üyesi Soner Tuncel, “İnternete kimsenin girmediği bir ortamı arzu ediyorlar. Umarım mesajımızı alırlar ve yasayı değiştirirler.” dedi.

Yeni internet yasası ile birlikte özgürlüklerin kısıtlanacağını düşünün 3H hareketi üyesi 13 kişi Taksim Meydanı’nda eylem yapmak istedi. Ancak, polisler gruba eylem yapmaları konusunda izin vermedi. Bu durumu kınayan eylemciler İstiklal Caddesi’nden Galatasaray Meydanı’na doğru yürüdü.

Galatasaray Meydanı’nda yanlarında getirdikleri bilgisayarları yere koyan eylemciler bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Barış Ertürk okudu. Amaçlarının basın ve ifade özgürlüğü konusunda ülkemizi daha boğucu hale getiren yeni internet yasasını protesto etmek olduğunu belirten Ertürk, “AKP hükümeti, uzun süredir arzuladığı, interneti kontrol altına alma hayaline nihayet kavuşmuştur. Ancak hükümet şunu bilmelidir ki, ileri demokratik ülkelerde, meclise böyle yasalar sunulmaz. Bu tür yasaları ancak, Kuzey Kore gibi kapalı diktatörlüklerde görebilirsiniz. Bu yasa açıkça temel hak ve hürriyetlerin ihlali anlamına gelmektedir.” dedi.

'UMARIM MESAJIMIZI ALIRLAR'

Artık bilgisayar ve interneti kullanmanın bir anlamı kalmadığını ifade ederek, bilgisayarları çöpe attıklarını dile getiren Soner Tuncel, “Buna en çok hükümet sevinecektir. İnternete kimsenin girmediği bir ortamı arzu ediyorlar. Umarım mesajımızı alırlar ve yasayı değiştirirler.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından eylemciler bilgisayarları çöp poşetine koyarak çöpe attı. Çöpteki bilgisayarlara en çok hurdacı Ali Kaç sevindi. Bilgisayarların çok para etmeyeceğini söyleyen Kaç, Beyoğlu’nun ara sokaklarında gözlerden kayboldu.

CİHAN

Yorumlar