İl Hıfzıssıhha Kurulu zararlı alışkanlıklarla mücadelede kararlı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu, devletin bu konuda çeşitli tedbirler aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İl Hıfzıssıhha Kurulu zararlı alışkanlıklarla mücadelede kararlı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu, devletin bu konuda çeşitli tedbirler aldığını söyledi. Öz, “Gıdalardaki sıhhi problem nedeniyle başta obezite olmak üzere tuz, şeker ve beyaz un kullanımından kaynaklanan çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşımızın sağlığının korunması, gelecek nesillerin daha sağlıklı olması için bir dizi tedbirler almaktayız.” dedi.

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik B Toplantı Salonunda yapılan ve İl Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, dumansız hava, tuz tüketiminin azaltılması, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların önlenmesi, sağlıksız beslenme, hareketsizlik gibi konular ele alındı. Vali Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Yeşilay Haftası ve Tuza Dikkat Haftası’nda bu konulara daha çok eğilinmesi gerektiğini ifade etti. Okul önlerinde, iş yerlerinde ve toplu yaşam alanlarında denetimleri artıracaklarını belirtti. Kötü alışkanlıkların en fazla yaygınlaştırılmak istendiği noktaların genelde okul çevreleri olduğuna işaret eden Öz, okul çevrelerinde gerekli tedbirler alınarak sağlıklı bir ortamın oluşturulmasını istediklerini anlattı.

Tütün ve tütün ürünleri, alkol ve diğer zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda seferberlik yapmayı arzu ettiklerini dile getiren Vali Öz, “Ancak kamu görevlileri olarak bizlerle birlikte çalışan personelin de bu alışkanlıklardan vazgeçmesi ve uzaklaşması önemli. Onun için bütün kurumlarımızla birlikte bir seferberlik başlatıp zararlı alışkanlıklarla mücadele edelim istiyoruz. Genel bir tespit yaptıktan sonra kötü alışkanlığı olan bireylere taahhütname imzalatarak bu alışkanlığını bırakmasını, bir yıl içersinde bu alışkanlığından vazgeçenlere ödül verilmesini öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tuzun aşırı tüketimiyle ilgili de gerekli çalışmaların yapıldığını ifade eden Öz, ilgili kurumlarla gerekli denetimlerin yapıldığını ifade ederek, “Başta okul kantinleri olmak üzere gençlerimizin, çocuklarımızın bulunduğu yerlerde sağlık denetimlerimizi yapıyoruz. Tuz kullanımının azaltılması kampanyasını desteklemek amacıyla ilgili birimlerimizle denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Bu iki hafta dolayısıyla iki farklı alanda gençlere ve öğrencilerimize yönelik bilgilendirici, yol gösterici çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

Denetleme ve cezai müeyyideleri de önemsediklerini kaydeden Öz, özellikle kamu kurumlarında sigara yasağına uymayanlara kesinlikle taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.



CİHAN

Yorumlar