‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında başarılı olanlar ödüllendirildi

Konya'da, “Herkes O’nu Okuyor” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen ve Konya’da yaklaşık 55 bin kişinin katıldığı yarışmanın galası yapıldı. Hz. Muhammed’in...

Google Haberlere Abone ol
‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında başarılı olanlar ödüllendirildi

Konya'da, “Herkes O’nu Okuyor” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganıyla düzenlenen ve Konya’da yaklaşık 55 bin kişinin katıldığı yarışmanın galası yapıldı. Hz. Muhammed’in (sav) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasına Konyalılar büyük ilgi gösterdi. Sema ve Dostluk Derneği’nin organizasyonuyla Galaport’ta düzenlenen gala programına yaklaşık 3 bin kişi katılırken programın sunuculuğunu Reha Yeprem yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, öğrenciler peygamber Efendimizi anlatan çeşitli eserleri seslendirdi. Gala programına katılan İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Peygamber Efendimizi anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

İlk olarak, ilköğretim ve ortaokul kategorisinde Rahime Kaya’nın ‘Efendiler efendisi’ eserinden sınava tabi tutulanlar ödüllendirildi. Konya’da 156 kişinin ödüle layık görüldüğü belirtilirken, en başarılı olan 8 kişiye ödülleri sahnede verildi. Notebook ve Ipad kazanan çocuklara ödüllerini Sema ve Dostluk Derneği Başkanı Ali Akın verdi.

'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasında lise öğrencileri Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ isimli eserinden sınava girdi. Bu kategoride ise 96 kişi ödül kazanırken, en başarılı olan 10 kişiye Umre seyahati hediye edildi. Gençler, ödüllerini Sabah Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bozyiğit’in elinden aldı.

Yetişkin kategorisinde ise sınav Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) anlattığı ‘Sonsuz Nur’ adlı eserinden yapıldı. Bu kategoride 68 kişi ödül aldı. Yine bu kategoride en başarılı olan 8 kişiye Umre seyahati hediye edildi. Umre seyahati kazananlar, ödüllerini Mevlana Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Akdeniz’in elinden aldı.

Gece, getirilen Salavat-ı Şerif'lerin ardından yapılan duayla sona erdi.

CİHAN

Yorumlar