Hanefi Bostan: Hükümet parti devleti oluşturmaya çalışıyor

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, kamu çalışanlarının güvenliğini ortadan kaldırdığı belirtilen kanun tasarısını, valilik önünde protesto etti. Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, hükümetin parti devleti oluşturmaya...

Google Haberlere Abone ol
Hanefi Bostan: Hükümet parti devleti oluşturmaya çalışıyor

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, kamu çalışanlarının güvenliğini ortadan kaldırdığı belirtilen kanun tasarısını, valilik önünde protesto etti. Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, hükümetin parti devleti oluşturmaya çalıştığını belirterek, "Memurların varlığına yapılan bu hayasız saldırının durmaması durumunda Türkiye'nin her noktasında memurun sesini, gücünü ve kararlığını herkesin hissedeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.

Kamu-Sen üyesi bir grup İstanbul Valiliği önünde toplanarak kanun tasarısını taşıdıkları pankartlar ve sloganlar atarak protesto etti. Grupta bulunan memurlar, 'Hükümetin değil milletin memuru olmak istiyoruz', 'Hükümet kendi paralelini kuruyor', 'Cemaat bahane kadrolaşma şahane', 'Hükümet zulmetmez hizmet eder', 'Atamalarda Hz. Ömer adaleti istiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. Grupta bulunanlar Başkan Bostan'ın konuşması sırasında "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma, Zam, zulüm , işkence işte AKP, İşte memur işte sendika, Memur uyuma güvencene sahip çık" şeklinde slogan attı.

İKTİDAR İŞ GÜVENCESİNDEN NEDEN RAHATSIZ

Basın açıklamasını okuyan Bostan, yıllardır düşük imkanlarla hizmet üretmeye çalışan memurların art niyetli saldırıların hedefi olduğunu, asılsız iddiaların hedefi olduğunu söyledi. Bu girişimlerin tek amacının kamu çalışanlarının iş güvenliğinin elinden alınması olduğunu belirten Bostan, "Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvenliklerini ortadan kaldıracak bir çok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiği bir dönemi yaşıyoruz." dedi.

İktidarın geldiği günden beri memurun güvencesini ortadan kaldırmayı amaçladığını söyleyen Bostan, "Türlü söylemlerle kazanılmış haklarımızı yok edecek uygulamalarla memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir. İktidar bu iş güvencesinden neden rahatsız olmaktadır. Devlet memurları son 12 yılda bir kısım uygulamalarla kısıtlansa da doğruları yapma cesaretine sahip tek büyük kitledir." ifadesini kullandı.

HÜKÜMET ÜLKEYİ PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRMEKTE KARARLI

Hükümeti yandaş ve teslim olmuş sendikalar üretmekle suçlayan Bostan, kamu çalışanlarının hala diğer sendikaların üyesi olmaya devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: "İktidarın oluşturmaya çalıştığı parti devleti bir türlü oluşturulamamıştır. Siyasi iktidarların baskılarından uzak devletin ve milletin haklarını koruyabilmeleri amacıyla devlet memurlarına diğer memurlarından farklı olarak iş güvencesi hakkı verilmiştir. Bu güvence devlet memurlarının geleceğinden çok ülke ve milletin menfaatlerinin ve geleceğinin gereğidir. Bütün bu gerçekler ortadayken önce sözleşmeli, sonra 4C'li esnek istihdam uygulamasıyla memurluk güvencesini yok etmeye çalıştılar. Ardından taşeronlaşma yoluyla memurların işini taşeron işçilere devrettiler. Rotasyon uygulamasını memurları oradan oraya sürmek ve baskı altında tutabilmek için araç olarak kullandılar. Ülkeyi parti devletine dönüştürmekte kararlı olan iktidar şimdide memurların görevden alınmalarında yargı kararı ile geri dönme haklarını gasp etmek istiyor."

Hükümetin önergelerinin yasalaşması durumunda ortaya çıkacak durumunda memurların iki yıl süre ile geri dönemeyeceklerini belirten Bostan yargı kararını uygulamayan kişiler hakkında da hiç bir işlem yapılamayacağını anlattı. Yargı kararlarını uygulamamanın, geciktirmenin devleti zaafa uğratacağı uyarısında bulunan Bostan, "Devlet memurluğu ilkesini hükümet memurluğu ilkesine çevirmek için her yolu deneyen iktidar yetkilileri kendilerine biat etmeyen herkese karşı takındıkları düşmanca tavrı memurların iş güvencelerini gasp ederek aleni hale getirmektedir. Bu girişim ülkeyi parti devletine götürecek, memurun iş güvencesini yok edecek planın göstergesidir. 17 Aralık'tan beri polisler, müdürler, savcılar,hakimler oradan oraya sürgün edilmektedir. İktidar yaptığı yanlışı görmeli, Türk memuru sürüklendiği uçurumun farkına varmalı, derhal bu sevdadan vazgeçilmelidir." dedi.

Tasarının memurların yaşama hakkında saldırı anlamına geldiğini belirten Bostan, bundan sonra yapılan eylemlerin meşru müdafaa anlamına geleceğini ve hiç bir sınır tanınmayacağını belirtti. Bostan, "Memurların varlığına yapılan bu hayasız saldırının durmaması durumunda Türkiye'nin her noktasında memurun sesini, gücünü ve kararlığını herkesin hissedeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.

CİHAN

Yorumlar