Gündoğdu: Yetimin malına göz diken kim olursa olsun üzerine gidilmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yolsuzluk iddialarına ilişkin, "İktidarın 3Y formülü var; yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk.

Google Haberlere Abone ol
Gündoğdu: Yetimin malına göz diken kim olursa olsun üzerine gidilmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yolsuzluk iddialarına ilişkin, "İktidarın 3Y formülü var; yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk. Buna biz Memur-Sen olarak dördüncü Y ekliyoruz; yağcılık maddesini eklemek lazım. Bilhassa bürokraside bu oldukça yaygın. Bu 4Y ile sonuna kadar mücadele edilmeli. Yetimin malına göz diken kim olursa olsun sonuna kadar üzerine gidilmeli." dedi.

    Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın vefatının 14. yılı dolayısıyla, Başkent Öğretmenevi’nde 'Mehmet Akif İnan, Memur-Sen ve Büyük Türkiye' konulu panel düzenlendi. Panele, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı gibi isimler katıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantıda yaptığı konuşmada, Akif İnan'ı anma programının bu yıl bir panele dönüştürüldüğünü belirtti. Gündoğdu, İnan'ın şairlik, fikir adamlılığı ve sendikacılık gibi tutkularını anlattı.

    Konuşmasından dünden bugüne Memur-Sen’in çalışmalarını aktaran Gündoğdu, memura toplu sözleşme kazanımı, 2010 Anayasa referandumu, kamuda başörtüsü serbestliği, çözüm süreci konularında sendikanın çalışmalarını anlattı. Gündoğdu, daha sonra gündemdeki bazı konulara değindi.

    "DERSHANELERİ KAPATACAĞIM' DEMEK EĞİTİME ÇARE OLMAZ"

    Öteden beri dershaneleri savunmadıklarını belirten Gündoğdu, “‘Dershaneler kapatılmalıdır' cümlesi söylenince 'dershanelere kapatılmamalıdır, kapanmalıdır' dedik. Çünkü dershane sebep değil, sonuçtur. Dershane devletin eğitimde fırsat eşitliğini sağlayamamasından kaynaklanan sorunların ekonomiye dönüştürmek isteyenlerin, ticaret anlayışının gereğidir. 120 bin öğretmen açığının olduğu ülkede, hala sınavların amaç olduğu eğitim sisteminde, çocuklarına eğitim adına tanım yaparken daha çok neci olanın daha değerli olduğu bir eğitim anlayışında ‘dershaneleri kapatacağım’ diyerek başlamak eğitime çare olmaz, çözüm olmaz." diye konuştu.

    17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasındaki gelişmelere de değinen Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı: "Peygamberlerden sonra Cenab-ı Hakk'ın sevdiği kullar şehitlerdir. Onlara bile kul hakkı ile huzuruma gelmeyin buyuruyor. İktidarın 3Y formülü var; yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk. Buna biz Memur-Sen olarak dördüncü Y ekliyoruz; yağcılık maddesini eklemek lazım. Bilhassa bürokraside bu oldukça yaygın. Bu 4Y ile sonuna kadar mücadele edilmeli. Yetimin malına kim göz diken kim olursa olsun sonuna kadar üzerine gidilmeli. Aynı doğrultuda paralel devlet iddiasıyla ilgili ne varsa üzerine gidilmeli.”

    Gündoğdu'nun açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde de konuşmacılar 'Akif İnan ve Büyük Türkiye' konularında açıklamalarda bulundu. Toplantıda ayrıca hazırlığı devam eden Akif İnan belgeselinden gösterim yapıldı. CİHAN

Yorumlar