GOP Üniversite’sinde Şeyhülislâm Molla Hüsrev konuşuldu

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Tokat’ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderleri” panel serisinde bu ay Şeyhülislâm Molla Hüsrev konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol
GOP Üniversite’sinde Şeyhülislâm Molla Hüsrev konuşuldu

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Tokat’ın Yetiştirdiği İlim ve Fikir Önderleri” panel serisinde bu ay Şeyhülislâm Molla Hüsrev konuşuldu. 26 Haziran Atatürk Kültür Saray’ında düzenlenen panele Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Protokolü, Dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panel öncesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Anas Al Jaad tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Üniversite İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özkese açılış konuşması yaptı. Özköse konuşmasında; “Bir şehrin ilim ve fikir önderleri o şehrin inşası ve ihyasını yapmakla kalmaz tarih boyunca o şehrin manevi bekçiliğini de yaparlar. Bizler de bu abide şahsiyetleri anarak minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz.” dedi.
“Tokat’ın Yetiştirdiği ilim ve Fikir Önderlerinden Şeyhülislâm Molla Hüsrev” konulu panelin oturum başkanı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, Şeyhülislâm Molla Hüsrev hakkında bilgiler paylaştı. Panele konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Koca, Molla Hüsrev’in Hayatı, İlmî Kişiliği ve Eserlerine dair bilgiler verdi. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Toksarı, Molla Hüsrev’in eserlerinde sünnet-i seniyyeye yaklaşımı, hadislere referansını ve Peygamber tasavvurunu ele aldı. Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Hasan Özer ise konuşmasında Molla Hüsrev’in fıkhî kişiliğini ve fıkıh usulüne yönelik katkılarını değerlendirdi.

Panel sonunda Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin panelistlere teşekkür belgesi ile çeşitli hediye takdiminde bulundu.
CİHAN

Yorumlar