Giresun’da eğitime kar engelli

Giresun merkez ile bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Giresun’da eğitime kar engelli

Giresun merkez ile bazı ilçelerde kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi. Şebinkarahisar ilçesinde ise okullar 2 gün tatil edildi.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, Giresun merkez ve birçok ilçesinde eğitime ara verildiği, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan karayolları ve köy yollarında kar temizleme ve yol açma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Dün gece saatlerinde başlayan ve etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Karadeniz Sahil Yolunun ulaşıma açık tutulması için Karayolları ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklamada, şöyle denildi: "Kar yağışı nedeniyle bu sabah itibariyle il genelinde 424 köy yolu ve Çanakçı, Güce, Bozat, Kovanlık, Aydındere ve Yavuzkemal- Kulakkaya Karayolları ulaşıma kapandı, Eğribel Geçidi ise ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu ulaşıma açık. Kapanan karayollarını ulaşıma açmak için ekipler çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yoğun kar yağışı ilimiz merkezde 48 köy yolunun tamamını, Alucra’da 22, Bulancak’ta 53, Çanakçı’da 13, Dereli’de 2, Doğankent’te 9, Espiye’de 22, Eynesil’de 11, Görele’de 44, Güce’de 15, Keşap’ta 41, Piraziz’de 17, Şebinkarahisar’da 39, Tirebolu’da 42 ve Yağlıdere’de 19 olmak üzere il genelinde toplam 424 köy yolunu ulaşıma kapattı. Kapalı köy yollarını açmak için Giresun İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 63 ekipten 46 ekip, çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkili olmadığı Alucra ve Çamoluk ilçelerimiz hariç, yoğun ve aralıksız yağan kar nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitime bugün için 1 gün süreyle ara verildi. Şebinkarahisar ilçemizde ise okullar 2 gün süreyle tatil edilirken Alucra ve Çamoluk’ta okullarda eğitim öğretime devam ediliyor." CİHAN

Yorumlar