Galatasaray Meydanı'nda 3. havalimanı eylemi

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan 'Kuzey Ormanları Savunması' isimli bir grup, doğa tahribatına yol açacağı gerekçesiyle 3. havalimanının yapımına karşı eylem yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün temel atma törenine...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Meydanı'nda 3. havalimanı eylemi

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanan 'Kuzey Ormanları Savunması' isimli bir grup, doğa tahribatına yol açacağı gerekçesiyle 3. havalimanının yapımına karşı eylem yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün temel atma törenine katıldığı 3. havalimanının yapımına tepki gösteren 'Kuzey Ormanları Savunması' isimli grup, İstiklal Caddesi’nde protesto yürüyüşü düzenlemek istedi. Galatasaray Meydanı’nda Çevik Kuvvet polisi tarafından önü kesilen grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşadı.

Eylem yapan gruba Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Melda Onur ve Aykut Erdoğdu da destek verdi. '3. Havalimanı sermayenin yeni talanı' yazılı pankart açan grup buradan Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ağaç kılığına giren bir grubun da kortejin önünde yürümesi dikkat çekti.

'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Susma sustukça her yer beton olacak' sloganları atan grubun önü Galatasaray Meydanı’nda TOMA ve Çevik Kuvvet tarafından kesildi. Megafonla anons yapan polis, grubun daha fazla ilerlemesine izin vermeyeceklerini bildirdi. CHP’li milletvekilleri de polis müdürleriyle görüşerek grubun Fransız Konsolosluğu’na kadar yürümelerine izin verilmesini istedi. Görüşmenin yapıldığı sırada ağaç kılığına giren göstericiler yürümek isteyince Çevik Kuvvet ile kısa süreli gerginlik yaşandı. Tekerlekli sandalyeli bir kişi de TOMA’nın önüne geçerek TOMA’ya döviz bıraktı. Bu sırada yoldan geçen bir kişinin laf atması üzerine bazı göstericilerle o kişi arasında kavga çıktı. Diğer göstericilerin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Yapılan görüşmelerden yürüyüşe izin çıkmayınca Kuzey Ormanları Savunması adına tiyatro oyuncusu Erol Babaoğlu Çevik Kuvvet barikatı önünde basın açıklamasını okudu. CİHAN

Yorumlar