Feyzioğlu: MİT Yasası ile kontrol edilemez bir canavara dönüşecek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "MİT Yasası kendisini yaratanlara dönecek ve yok edecek. MİT'e sınırsız yetki ve yurt içinde silahlı operasyon yetkisi verildi. Ülkede yeni bir polis, kolluk gücü oluşturuldu. Bugün başında...

Google Haberlere Abone ol
Feyzioğlu: MİT Yasası ile kontrol edilemez bir canavara dönüşecek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "MİT Yasası kendisini yaratanlara dönecek ve yok edecek. MİT'e sınırsız yetki ve yurt içinde silahlı operasyon yetkisi verildi. Ülkede yeni bir polis, kolluk gücü oluşturuldu. Bugün başında doğrudan Başbakan var. Bu kontrolsüz güç bir canavara dönüşücek. Bizim de mücadele edeceğimiz yeni bir yapı olacaktır." dedi.

Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Fikir Kulübü'nün davetlisi olarak Erzurum'a gelen Metin Feyzioğlu, Üniversite Gösteri ve Kültür Merkezi'nde, 'Demokrasi' konulu söyleşi gerçekleştirdi. Feyzioğlu, bir soru üzerine MİT Yasası'nı eleştirdi. MİT Yasası'nı kontrol edilemez canavara benzetti. Barolar Birliği Başkanı, Mit Yasası'nın ilk kendisini çıkaranları, yaratanları yok edeceğine dikkat çekerek, "MİT Yasası kendisini yaratanlara dönecek ve yok edecek. Çünkü canavarlar ilk önce kendilerini yaratanları yerler. MİT'e sınırsız yetki ve yurt içinde silahlı operasyon yetkisi verildi. Ülkede yeni bir polis, kolluk gücü oluşturuldu. Bugün başında ne bir savcı ne de bir hakim var. Bugün başında doğrudan Başbakan var. Bu kontrolsüz güç bir canavara dönüşücek. Bizim de mücadele edeceğimiz yeni bir yapı olacaktır." dedi.

AVUKATLIK SINAVI KONULSUN

Türkiye hariç, dünyanın hiç bir ülkesinde hatta geri kalmış Afrika ülkelerinde bile hukuk fakültesi mezunlarının doğrudan avukatlık yapamadığını belirten Barolar Birliği Başkanı bunun için sınav sisteminin gerektiğine dikkat çekti. Ülkede 84 bin avukatın bulunduğunu ve 41 bin öğrencinin de üniversitelerin hukuk fakültelerinde eğitim görmekte olduğuna vurgu yapan Feyzioğlu,"Kendilerine demokratik çağdaş diyen hiç bir ülkede hatta Afrika ülkelerinde bile hukuk fakültesi mezunları sınavsız avukatlık yapamıyor.Bu sistem maalesef tek Türkiye'de uygulanıyor. Hukuk fakültesi öğrencileri de bu konuda bizlere yardımcı olmalı. Biz bu yasanın çıkması için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

PARMAK SALLAMA DEVRİ BİTTİ

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, isim vermeden Başbakan Tayyip Erdoğan'ı toplumsal ve siyasi eleştirilerinde parmak sallayarak tehdit algısı oluşturmasına da dikkat çekerek, "Parmak sallama devri bitti. Kimsenin kimseye parmak sallamaya haddi yoktur. Bu coğrafyada zalimin adı, mazlumun adı değişir, zulüm devam eder ama zihniyet değişikliği yapmalıyız. Birbirimizle sent konuşuyoruz. Siyasetin kırıcı dili topluma yansıyor. Birbirimize sövüp, hakaret ediyoruz. Bunu yapmamalıyız." dedi.

AYM BAŞKANI KILIÇ DOĞRU KONUŞTU

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümü programında konuşan AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın hükümete yönelik sözlerini de değerlendiren Feyzioğlu, "AYM'nin son aylarda verdiği kararlar Avrupa Birliği (AB) içtihatlarına göre doğru. AYM'nin son verdiği kararlar bana göre temel insan haklarını refere ettiği için takdire şayan. Kılıç'ın konuşmasının ana fikri yüzde yüz doğru. Uslup kendine has. Konuşmada ana fikir hukukun üstünlüğüydü. AYM kararları tepkisel red yerine, okuyup anlamak ve çözümlemeye gitmek yerinde olacaktır." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar