Eşrefpaşalılar, Kozanlıları mest etti

Adana’nın kozan ilçesinde sahneye konulan ‘Eşrefpaşalılar’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Google Haberlere Abone ol
Eşrefpaşalılar, Kozanlıları mest etti

Adana’nın kozan ilçesinde sahneye konulan ‘Eşrefpaşalılar’ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

İzmir’in Eşrefpaşa semtinde yaşayan samimi, azimli, kendi tabirleriyle ’bitirim’ delikanlıların öyküsünün anlatıldığı Eşrefpaşalılar'da İstanbul ‘Vav Sanat’ oyuncuları rol alıyor.

Kozan Belediyesi, Işık Dershaneleri ve Özel Burç İlkokulu işbirliğinde gerçekleştirilen programda Eşrefpaşalılar'ı izleyen Kozanlılar, unutulmaz bir gece geçirdi. Oyun öncesinde birer konuşma yapan Burç İlkokulu Müdürü Abdulhadi Kaya ve Işık Dershaneleri Müdürü Zafer Pehlivan, etkinliğe katkı sağlayan Kozan Belediyesi’ne teşekkür etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise oyunun sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, konuklara iyi seyirler diledi.

Daha önce sinema filmi yapılan ve Kozan Belediye Sineması’nda yoğun talep üzerine 2 hafta üst üste gösterimde kalan Eşrefpaşalılar filminin tiyatro uyarlaması da Kozanlılar tarafından büyük beğeni topladı. Oyun 1970’lerin sonunda, İzmir Eşrefpaşa’da bulunan kapalı bir camiye tayin olan imamın, suç eğilimli mahalle sakinleri ile yakınlaşmasını konu alıyor. Bir tarafta daha önce gayrimeşru alemlerin içinde bulunan insanlarla karşılaşmasının tereddüdünü yaşayan bir hoca, diğer tarafta yaşama gayelerini henüz keşfedememiş fakat bulduklarında ona dört elle sarılan kabadayılar. Salonu dolduran kalabalığı kahkahaya boğan oyuncular, zaman zaman duygulu anlar yaşattı.

Program sonunda Belediye Başkanı Kazım Özgan, tiyatro ekibini tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.
CİHAN

Yorumlar