Erzurum vergi tahsilatında ülke ortalamasının üzerinde

Erzurum'un vergi tahsilatında yüzde 93'lük oranı ülke ortalamasının üzerinde olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum vergi tahsilatında ülke ortalamasının üzerinde

Erzurum'un vergi tahsilatında yüzde 93'lük oranı ülke ortalamasının üzerinde olduğu bildirildi.

    Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası dolayısıyla makam odasında basın toplantısı düzenledi. Poyraz, vergi tahsilatında iyi bir noktada olduklarını söyledi. Vergi Dairesi Başkanı, geçen yıl 660 milyon liralık vergi tahakkunun 600 milyon lirasının tahsil edildiğini ifade etti. Söz konusu rakamın oran olarak çok iyi olduğunu belirten Poyraz, hedeflerinin tahsilat miktar ve oranını en üst seviyelere çıkartmak olduğunu kaydetti. Bu amaçla vergi temalı konferanslar, eğitim seminerleri ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerine işaret eden Yunus Poyraz, "Her geçen yıl vergi bilinci toplumda ve ilimizde artıyor. Özellikle vergide gönüllü uyumunun yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Toplumda var olan vergi bilincini daha da yükseltmek için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler ile eğitim toplantıları düzenliyoruz." dedi.

    Yunus Poyraz, il genelinde 29 bin 183 vergi mükellefinin bulunduğuna vurgu yaparak "Vergi mükellefi sayımız ortada. Tahakkuk ve tahsilat oranlarımız ortada. 29 bin 183 mükellefimizle ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. Poyraz, 2010 yılında Erzurum'un milli ekonomiye vergi bazında katkısının binde 2 olduğunun bunun ülke geneli baz alındığında çok az olduğuna değinerek "Vergi tahsilatında yüzde 15 ile İstanbul birinci sırada geliyor. Ardından Kocaeli, Ankara ve İzmir verginin önemli kısmını karşılıyor. Erzurum'un da aralarında bulunduğu 77 il ise bu dört ilin toplam oranı kadar vergi topluyor. Erzurum vergi tahsilatında 22 sırada." diye konuştu.

    Vergi Dairesi Başkanı önümüzdeki pazartesi günü 25. Vergi Haftası'nı kutlayacaklarını ve bu amaçla çeşitli, etkinliklerde bulunacaklarına da söyledi. Poyraz, "Vergi Haftası'nı yoğun bir tempoda gerçekleştireceğiz. Geçen yılın rekortmen mükelleflerine plaket vereceğiz. Sosyal sorumluluk kapsamında Kızılay'a kan bağışında bulunup, yine mükelleflere ve çocuklara yönelik sinema keyfi yaşayacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar