Erdoğan: Cumhurbaşkanımız ile müzakere ederek bir karara varırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız kanaatini ben de paylaşıyorum.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Cumhurbaşkanımız ile müzakere ederek bir karara varırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız kanaatini ben de paylaşıyorum. 3 dönem kararıyla ilgili tabandan kanaat belirtenler var. Ben daha önce de kanaatimi belirttim. Tüzüğümüzde bunu uzun istişareler neticesinde koyduk." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a hareketinden önce Atatürk Havalanın’da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazetecilerin, 'Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı ile ilgili açıklaması oldu ‘Başbakanla oturup konuşuruz bir karar veririz’ dedi. Birçok milletvekili de bu yerel seçimlerin sizin cumhurbaşkanlığınız için ‘yeşil ışık yaktığını’ söyledi sizin bu konudaki değerlendirmeniz nedir?' sorusu üzerine Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyu müzakere ederiz kararını ben de paylaşıyorum. 3 dönem kararıyla ilgili tabandan kanaat belirtenler var. Ben daha önce de kanaatimi belirttim. Tüzüğümüzde bunu uzun istişareler neticesinde koyduk. Bunu Türkiye'de bir karşılığı var. Bundan sonra kararı verecek olan merci partinin Genel Kurul'dur. Olağanüstü ya da normal genel kuruldur. Fakat benim kanaatim 3 dönemden yanadır. 3 dönemden sonra bir dönem ara sonra devam etme şartı herkes için bakidir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar