Ekici: Gaziantep'te patlamaya hazır imalathaneler var

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, Gaziantep esnafının bel kemiği olan Söylemez Pasajı’nın arkasında bulunan imalathaneler ile ilgili can güvenliğinin olduğu bir sistemi hayata geçireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ekici: Gaziantep'te patlamaya hazır imalathaneler var

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, Gaziantep esnafının bel kemiği olan Söylemez Pasajı’nın arkasında bulunan imalathaneler ile ilgili can güvenliğinin olduğu bir sistemi hayata geçireceklerini söyledi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan işhanı yangınını hatırlatan Ekici, aynı şekilde patlamaya hazır yaklaşık 10 işyerinin bulunduğuna dikkat çekti, belediyenin tedbir almadığına vurgu yaptı.

Halkın gözünü boyamak için belirli noktalarda, merkez mahallelerde yapılan birkaç yatırımla halkın aldatılmaya çalışıldığını öne süren Ekici, “Ama bir şey gördük. Bu halk aldanmamış. 10 yıldan beri çok sıkıntı çektiklerini söylüyorlar. Gaziantep’in bu bölgede yaşayan insanı Turistik Çarşı’nın, Söylemez Pasajı’nın esnafı, ‘Allah için bizi bunlardan kurtarın’ diyorlar. Biz de Allah için, hak için, halk için geliyoruz.” açıklamasında bulundu.

"AK PARTİ HÜKÜMETİ, KARAGÖZ ESNAFINI ÇÖKERTMİŞTİR"

Ekici, Gaziantep’te seçim çalışmaları kapsamında Karagöz Caddesi üzerindeki Söylemez Pasajı ve Turistik Çarşı’nın esnafıyla bir araya geldi. Esnaftan destek beklediklerini kaydeden Ekici, “Görüyoruz ki esnaf burada kararını vermiş. Değişim istiyor. Toplum yapımızın temeli olan esnaf çökertilmiş. Dükkan kirasını ödeyemediklerini, mal alamadıklarını, sermayelerinin tükendiğini söylüyorlar. Esnafı AK Parti hükümeti 10 yılda hem genelde, hem yerelde çökertmiş. Biz bu bölge esnafıyla ilgili sorunları anlattılar. Esnaf yolun daraltılmasından son derece şikayetçi. Ulaşım sağlanamıyor, trafik çökmüş durumda. Dükkanlar bir hurdalığa dönmüş. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, buradaki 80-100 caddenin restorasyonunu yapamayacak kadar mı aciz.” şeklinde konuştu.

"PATLAMAYA HAZIR 8-10 BOMBA VAR"

Esnafın da problemini çözeceklerini anlatan Ekici, "Hürriyet sokağımız var. Orada çok yakın zamanda bir imalathanede yangın çıkmıştı. Bunların rehabilite edilmesi gerekiyor. Bu sokağın içerisinde, bu imalatı yapan yerlerde mutlaka güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyor. Veya bunlara bir bölge yapılması gerekiyor. Can güvenliklerinin olması gerekiyor. Her an patlamaya hazır burada, 8-10 tane bomba var. Bir an önce bunlara işyerinin sağlanması lazım. İnsanlara ‘Burada çalışma’ demek çok kolay. Gelirsiniz, gönderirsiniz zabıtayı kapattırırsınız. Bu insanları hali ne olacak? Sokağa çıkacaklar, aç kalacaklar. Bunların yeri hazırlanır, mekanı hazırlanır, çalışma imkanları insanca hale dönüştürülür, ondan sonra bu teklif yapılır. Biz iş başına geldiğimizde ilk rehabilite edeceğimiz, ilk el atacağımız yerlerden bir tanesi de şuandaki Söylemez Pasajı’nın arkasındaki imalathaneler. Buraları insan onuruna yakışır, can güvenliğinin olduğu hale getirecek sistemi mutlaka kuracağız." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar