Demirtaş, PKK'lılar için 'direnişçi' dedi

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Cizre'deki yaralılarla ilgili açıklaması sırasında PKK'lılar için 'direnişçi' nitelendirmesine bulundu

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş, PKK'lılar için 'direnişçi' dedi

Son Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'de hendek ve barikat kurarak güvenlik güçlerine silahla saldıran PKK'lılar için, 'direnişçi' ifadesini kullandı. 

Demirtaş, partisinin bugünkü grup konuşmasında Cizre'de bir binanın altında olduğu iddia edilen yaralılarla ilgili konuşması sırasıda PKK'lılardan söz ederken 'direnişçi' dedi. 

Cizre'de bir evin bodrum katında 31 kişinin bulunduğunu bunlarda 6'sının hayatını kaybettiğini ve yaralılarda 3 gündür haber alınamadığını iddia eden Demirtaş şunları söyledi: "Dün 11 kadın binaya yaklaştı çocuklarını almak için. Annelerin aktardığı bilgi böyle. Adresi hükümet yetkilileriyle paylaştığımızda binada tek mermi yoktu. 3 gündür oradaki insanlardan haber alamıyoruz. Ölüler mi sağlar mı? Devlet yetkilileri 24 saat boyunca binayı insansız hava araçlarıyla izliyorlar. Ambulans gidince ateş açıldığı söyleniyor. Binanın önüne kadar anneler gittiler. Polisler anneleri gözaltına aldı. Ambulansın güvenliği olmadığı için binanın önüne gidemiyorlar. Gönüllü sağlıkçılar gitmek istiyor ama İdil, Midyat'ta durduruldular. Bırakın gitsinler. Orada yaralı sivil yoksa çıksın ortaya. Biz yalan söylüyorsak bunu ispatlamak bir dakikalık iştir. Niye yapmıyorsunuz 11 gündür. Silahlı insanlar var deniliyor. Binadan ateş açıldığına dair kimsenin iddiası yok. Velev ki orada direnişte olan yaralılar var. Direnişte olup olmaması bir yaralıya yardım konusunda ahlaki durumu değiştirir mi? Buradan yola çıkarak bunu yapabilen bir siyasi anlayış her şeyi yapabilir."

"ADALET BAKANI, BAKAN AMA ADALET SIFIR"

Demirtaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Cizre'de yaşananlarla ilgili HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkındaki söylemlerini Demirtaş şu şekilde eleştirdi: "Adalet Bakanı milletvekilimizi terörist olmakla suçluyor. Hedef gösteriyor açıkça. En son Tahir Elçi bu şekilde hedef gösterildi. 'Teröre yardım yapıyor' dediniz. Ve 40 gün sonra katledildi. Şimdi Faysal Sarıyıldız' a aynısını yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Adalet bakanı bakan ama adalet sıfır. Savcı mısın, mahkeme misin? Mahkemeleri aleni bir şekilde etkileyecek bir iş yapıyor ve utanmadan bir milletvekilini terörist olmakla itham ediyor demiyorum kararını veriyor. Milletvekilimiz 51 gündür Cizre'de ve evinden bile doğru düzgün çıkamadı. Ve bunu teröre yardım olarak lanse ediyor."

Yorumlar