CHP'li Tayan: Allah kimseyi, bunların düştüğü duruma düşürmesin

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, milletin hakkını yemek, devletin parasına tamah etmek suçların, ayıpların, onursuzluğun en büyüğüdür" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tayan: Allah kimseyi, bunların düştüğü duruma düşürmesin

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, milletin hakkını yemek, devletin parasına tamah etmek suçların, ayıpların, onursuzluğun en büyüğüdür" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Kestel İlçe Örgütü’nün düzenlediği Sandık Çevresi Sorumluları Eğitim Programı’na katıldı. Toplantıda konuşan Tayan’ın gündeminde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu vardı. Tayan, şunları kaydetti: "Ülkemiz 1 haftadır yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor. Ele geçirdikleri radyo televizyon ve basın yoluyla sabahtan akşama kadar din sömürüsü yapanlar, kendilerinden başka doğru dürüst tanımayanlar, fakir fukaradan bahsedenler, başkanlarının da ifade ettiği gibi yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları kaldıracaklarını söyleyerek iş başına gelenlerin 1 haftadır marifetlerini izliyoruz. Hepimizin evladı var, ben de bakanlık yaptım. Allah’a hamdolsun Kestel hudutlarından çıktık Ankara’ya doğru bembeyaz gittik, bembeyaz geldik. Bir toz kondurmadık üzerimize. Eğer tozlu, topraklı, lekeli olsaydık bugün aranızda yılların eskittiği bir siyasetçi olarak bulunamazdık. Çünkü hesap vermekte zorlanırdık, utanırdık ve çıkamazdık huzurunuza."

'TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEMEK, ONURSUZLUĞUN EN BÜYÜĞÜDÜR'

Doğruluktan ayrılanların, hak yiyenlerin, yalan söyleyenlerin er geç tökezleyeceklerini ve düşeceklerine vurgu yapan Turhan Tayan, bir haftadır bütün televizyonların resimleriyle, cisimleriyle, savcılıktaki sorgudaki ifadeleriyle şüphelilerin karıştıkları olayları yayınladığını hatırlattı. Tayan, şöyle devam etti: "Bir haftadır marifetleriyle toplumun önündedirler ama yüz, surat pişkin, utanmadan, arlanmadan, istifa etmeyi düşünmeden, hiç bir şey yokmuş gibi dün Karadeniz’in illerini dolaşarak milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyen bir Başbakan ve onun bakanları var. Bu ülkede vatandaş giyecek pabuç bulamazken ayakkabı kutularında rüşvet, dolar ve avroları saklayanlar, yani bir taraftan yoksulluk, bir taraftan da yolsuzluğu teşvik edenler, öte yandan olaya müdahale eden devlet memurlarını görevden atanlar, basın mensuplarının emniyete girmesini yasaklayanlar, yani yoksulluğu da, yolsuzluğu da, yasakçı zihniyeti de 11 yıllık iktidarları sonunda iyice hortlatanlar maalesef bugün iş başındadırlar. Hak yemek bizim dinimize göre büyük bir günahtır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek, milletin hakkını yemek, devletin parasına tamah etmek suçların, ayıpların, onursuzluğun en büyüğüdür. Allah kimseyi bugün bunların düştüğü duruma düşürmesin. İstedikleri kadar yüzleri kızarmasın, istedikleri kadar hiçbir şey olmamış gibi pişkin hareket etsinler. 1 hafta süreyle Meclis’te CHP hatipleri konuşurken başımı çevirip yüzlerine bakıyordum, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Başbakan, TBMM’ye gelerek ne bütçenin hesabını verebildi ne de yeni bütçe için TBMM’ye teşekkür edebildi, kaçtı Meclis’e gelemedi."

'MİLLET OLUP BİTENLER KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAKTIR'

Tayan, yapılması gerekenin yapılan yolsuzlukları, hırsızlıkları anlatmak olduğunu söyledi. Tayan, "30 Mart’ta önümüze gelecek olan sandığa sahip çıkmak için buradayız. Önce seçmene sahip çıkacağız, seçim günü de sandığa sahip çıkacağız. Bugünden seçmeni aydınlatacağız ve onlara ne olursa olsun oy kullanmalarını söyleyeceğiz. Göreceksiniz ki bu millet olup bitenler karşısında sessiz değildir, duyarsız değildir. Yeter ki biz CHP yöneticileri, üyesi, delegesi, sandık çevresi sorumlusu olarak üzerimize düşeni yapalım." dedi. CİHAN

Yorumlar