CHP'li Gök: Kamu malını emanet ettiklerimiz, devleti soyuyor

Ankara'daki Çankaya Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi hizmete açıldı. Açılışta konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, kamu malına zarar vermemek için insanların ibadet ettiğini belirterek, "Ama şimdi bakıyoruz ki, kamu malını emanet ettikler.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Gök: Kamu malını emanet ettiklerimiz, devleti soyuyor

Ankara'daki Çankaya Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi hizmete açıldı. Açılışta konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, kamu malına zarar vermemek için insanların ibadet ettiğini belirterek, "Ama şimdi bakıyoruz ki, kamu malını emanet ettiklerimiz, din adına iktidara gelenlen bakıyorsunuz ki, bu gün devleti soyuyorlar." dedi.

Kültür Merkezi ve Cemevi'nin açılışına, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve yeni Başkan Adayı Alper Taşdelen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, önemli bir açılışı bu gü gerçekleştirdiklerini belirterek, yıllardır ibadetleri konusunda baskı gören, iktidarın hakimlerini bile Alevi diye ayırdığı bir toplumun, ayağa kalkışı gördüklerini söyledi. Her türlü engelemeye karşı, "Ben insanım, Aleviyim, yurttaşım"diyenlerin bu açılışta bir araya geldiğinin altını çizen Gök, "Maraşta ve Sivas'ta bedel ödeyenler sizler bu toplumdan alacaklısınız. Rahatça ibadetinizi yapacaksınız. Meclise önerge veriyoruz, 'Cemevleri İbadethane olsun' diye, ama görüyorsunuz, belediyelerimiz her türlü engellemeye radmen ayırmıyor. İnsan ve Alevi olduğunuz için burası bu gün açılıyor."diye konuştu.

"KAMU MALINI EMANET ETTİKLERİMİZ YOLSUZLUK YAPTILAR"

Gök, konuşmasında yolsuzluk iddialarına da değindi. Gök, herkesin insan olduğunu ve hırsızlık, yolsuzluk kamu malına zarar vermemek için ibadet yaptığına işaret ederek, şöyle konuştu: "Ama şimdi bakıyoruz ki, kamu malını emanet ettiklerimiz, din adına iktidara gelenlen bakıyorsunuz ki, bu gün devleti soyuyorlar. Ardamarları çatlamış bir şekilde insanlarımızı ayrıştırıyorlar. İnsanlarımızı ötekileştiriyorlar, nefret tohumları atıyorlar. Biz CHP olarak, Alevi, Kürdü herkesi insan olarak görüyoruz. Alırmadık ayırmayacağız da."

Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen ise "Bizleri bizler yapan değerlerin, yüzyıllar sonra kıyıya vuran dalgalarıdır. Bu akıyor Yine de akaacağız. Ama hiç bir zaman incinsen de incitme anlayşından hareket eden insanlar, incinse de incitmediler. Halka giden yol insandan başlar. Biz inanıyoruz ki, özgürlüğün yolu bu yoldan geçer. Çankaya bu günde dünde olduğu gibi Cumuhruyet ve tam bağımızlığa inanların yolunda yürüyecektir. Çankaya piç bir zaman teslim olmadı, olmayacaktır da." şeklinde konuştu.

TURAN GÜNEŞ BULVARI İLE ÜRDÜN CADDESİ ARASINDA

Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında bulunan merkez, üç kattan oluşuyor. Giriş katta, cenaze, kurban kesim, taziye ve toplantı için alanların yanı sıra otopark, kazan dairesi, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, yemekhane, yönetim ve depolama alanları, mutfaklar, gasilhane-morg, soyunma odaları, sergi ve konferans salonu bölümleri de yer alıyor. Birinci katta kırklar meydanı, fuaye alanı, atölyeler, bebek bakım odası, dede odası, sistem odası ve yine soyunma odaları yer alıyor. 7 katlı özgün çatının altında Kırklar Meydanı'nın yanı sıra inanç müzesi ve kütüphane bulunuyor. Dış kaplama taşı Hacıbektaş'tan getirilen Nevşehir Taşı ile bezenen merkeze yedi merdiven sonundaki Cennet Kapısı'ndan girilirken, merkezdeki basamak sayılarından, seçilen bitkilere, dış cephedeki kufi Ali süslemelerinden çevre düzenlemesine kadar her unsur özenle tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor.
CİHAN

Yorumlar