CHP Bolu Milletvekili Özcan: Yeni Sanayi Sitesi'yle esnaf kandırılıyor

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Yeni Sanayi Sitesi" projesiyle esnafların milyarlarca liralık borç yükünün altına girmesinin sağlanmaya çalışıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Bolu Milletvekili Özcan: Yeni Sanayi Sitesi'yle esnaf kandırılıyor

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Yeni Sanayi Sitesi" projesiyle esnafların milyarlarca liralık borç yükünün altına girmesinin sağlanmaya çalışıldığını iddia etti. Bolu Belediyesi, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Bolu Ticaret Sanayi Odası işbirliğiyle yapılacak proje içindeki itfaiye ve BESOB hizmet binasının parasının da esnaflardan alınacağını savunan Özcan, projeyi "en büyük kazık" olarak niteledi.

Bolu’da üç yıl önce yapılan Yeni Sanayi Sitesi projesiyle esnafların milyarlarca lira borçlandırılacağını söyleyen Milletvekili Özcan, TOKİ’den aldığı rakamları açıkladı. Gizli protokolle esnafın sanayi sitesinden bir dükkan alabilmek için 350 bin ile 700 bin lira arasında para ödemek zorunda kalacağını öne sürerek, “Dün Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz tarafından, Sanayi Çarşısı esnafımıza bir mektup yazılmıştı. Mektupta, ‘Sanayi sitesinin şehirdışına taşınması projesi, siyasi şov malzemesi yapılmayacak kadar ciddi ve devasa bir projedir. Kafanızı bulandırmaya yönelik girişimler olduğu görülmektedir.’ gibi bir şeyler yazmış ve 4 bin lira istiyor. Biz başından beri söylüyoruz, bu işte bir yanlışlık var. TOKİ’ye gidiyoruz, esnafla görüşüyoruz, BESOB’la ve belediyeyle görüşmeye çalışıyoruz ancak bir şeyler yanlış gidiyor. Burada sanayi esnafı, 'Dükkanlar nasıl yapılacak? Kaça mal olacak?' gibi soruların cevaplarını arıyor. Biz neyle karşı karşıyayız, bunu cevabını arıyor. Kendilerine bu cevabı sağlıklı olarak verebilen bugüne kadar yok, çünkü esnafımız maalesef beklediğinden çok daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.” dedi. CİHAN

Yorumlar