Bursalılar beyaz bir güne uyandı

Bursa’da gece başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Sabah işe gitmek için sokağa çıkan insanlar, kar sürprizi ile karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bursalılar beyaz bir güne uyandı

Bursa’da gece başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Sabah işe gitmek için sokağa çıkan insanlar, kar sürprizi ile karşılaştı. Okula giden öğrenciler ise okulların bir gün süreyle tatil edilmesiyle geri döndü.

Şehirde dün etkili olan sağanak yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Sabaha kadar etkili olan kar, yeşil Bursa’yı beyaza dönüştürdü. Şehirde doyumsuz manzaralar oluşturan kar yağışı ile işe gitmek isteyen Bursalılar zor anlar yaşadı. Belediyenin gece saatlerinde yolları tuzlaması sayesinde ana arterlerde kar tutmadı, trafik sıkışıklığı yaşanmadı. Ancak şehrin bazı bölümlerinde araçlar uzun konvoylar oluşturdu. Belediye işçileri de erken saatlerden itibaren kaldırımlardaki karı küreyerek, tuzlama yaptı.

Bursa Valiliği ise sabah erken saatlerde açıklama yaparak, okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Bir çok öğrenci okulların tatil edildiğinden geç haberdar olunca, okuluna kadar geldi. Tatili öğrenince büyük sevinç yaşayan öğrenciler, mutluluklarını dile getirdiler.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehir merkezinde kar kalınlığı 17 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı ise gece eksi 1 dereceye kadar düştü. Kar yağışının yarın akşama kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
CİHAN

Yorumlar