Berlin’de uyum rehberlerine kadro imkanı

Almanya'nın başkenti Berlin’de uyum rehberleri ağı oluşturuluyor. Bu amaçla kentte ilk toplantı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Berlin’de uyum rehberlerine kadro imkanı

Almanya'nın başkenti Berlin’de uyum rehberleri ağı oluşturuluyor. Bu amaçla kentte ilk toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Eyalet Uyum Senatörü Dilek Kolat da katıldı. Berlin’e yeni gelen göçmen ailelerin toplumsal yaşama uyumunu kolaylaştırmak ve onlara özellikle resmi dairelerde karşılaştıkları sorunlarda rehberlik etmek ve yardımcı olmak amacıyla görevlendirilen uyum rehberlerinin ağ oluşturma toplantısında 66 rehber hazır bulundu. Uyumun yolunun eğitimden geçtiğini söyleyen Kolat, “Eğitimli anne-baba olmak önemli. Onlar çocuklarını daha ileriye taşıyabiliyorlar.” dedi.

Semt anneleriyle uyum rehberlerinin göçmenlerin Berlin’e uyum sağlamasında çok önemli rol oynadığını belirten senatör, uyum rehberlerine ilk kez kadrolu çalışma imkanı sağlandığını duyurdu. Kolat, “Uyum rehberlerine kadro imkanı sağlamış olmak uyumun devamlılığına ve verilen hizmetin kalitesine yapılan çok önemli bir yatırımdır. Ayrıca rehberlere mesleki ilerleme imkanları da sunulmaktadır.” şeklinde konuştu.

Uyum rehberlerine 2,2 milyon Euro’luk bütçe ayrıldı. Kentin çeşitli ilçelerinde hizmet verecek 70 kadar uyum rehberine yönelik harcamalar bu bütçeden karşılanacak. Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Sorumlusu Dr.Monika Lüke uyum rehberlerini kadrolu çalıştırma istikametinde atılan adımları ‘önemli bir faktör’ olarak nitelendirdi ve kadrolu çalışma ile mesleki geliştirme programlarının uyum rehberleri uygulamasını daha da profesyonel hale getireceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar