Başbakan: "Neyin Kavgası Bu"

Başbakan parti otobüsünün üstünden kendisini bekleyen kalabalığa bir konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: "Neyin Kavgası Bu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 19.00'da İstanbul'a geldi. Kocaeli'den gelen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen coşkulu kalabalık tarafından karşılandı.



"DEVLETİ ÖNCELEYEN DEĞİL, İNSANI ÖNCELEYEN BİR ANLAYIŞI GETİRDİK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11 yıldır kendilerinden böyle bir sıçramayı belemeyenlerin, böyle bir nokaya gelecekelerini tahmin etmeyenlerin oyunları bozulunca başka yöntemlere başvurduklarını söyleyerek, "Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Ama ulusal bazda da ne yazık ki, bu işin taşeronları vardır. Biz isterdik ki; aynı istikamete yönelen insanlar, aynı istikamete doğrulan insanlar, birbirini vurmasın. Biz el ele vermeye mecburuz, biz omuz omuza vermeye mecburuz. Zira, biz neyin kavgasını yapıyoruz? Bizim tek mücadelemiz var. Nedir o mücadele? Önce insan, sonra devlet. Biz bunu başardık. Devleti önceleyen değil, insanı önceleyen bir anlayışı getirdik" dedi.



BİZ DAMDAN DÜŞEREK GELDİK, ATAMAYLA GELMEDİK.

Başbakan "Yola çıkarken söyledik ya, biz bu millete efendi olamaya değil, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Dikkat edin, adını ne koydular. Yolsuzluk operasyonu koydular. Kardeşlerim, bunun adını yolsuzluk operayonu koyanlar yolsuzluğun içinde olanların ta kendileridir. Bunu yaşayan birisiyim ben. Zira geçmişte nelerin olduğunu, nelerin bittiğini bilenlerden bir tanesiyim. Biz damdan düşerek geldik, atamayla gelmedik. Egemenlik yardının değildir, yürütmenin de değildir. Egemenlik milletindir."

Yorumlar