Başbakan kısık sesiyle hakaretlerine devam etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van’da düzenlediği mitingde halka seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan kısık sesiyle hakaretlerine devam etti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van’da düzenlediği mitingde halka seslendi. Sesi oldukça kısık olduğu görülen Başbakan, bu mitinginde de Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında iddialarda bulunarak, “Bu Pensilvanya'daki zat gençliğinde imkan varken, gidip Said-İ Nursi'yi ziyaret etmemiştir. Neden biliyor musunuz? Kürt olduğu için. O gün nasıl ırkçı ise bugün aynı şekilde ırkçı." dedi.

Yerel seçimlere kısa süre kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting için özel uçakla Van'a geldi. Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da eşlik etti. Başbakan Erdoğan'ı havaalanında, Van'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan, daha sonra partisi tarafından Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Saatlerdir miting alanında kendisini bekleyen Vanlılara seslenmeye başlayan Erdoğan'ın kısık sesi dikkat çekti. Sesinin kısık olmasına rağmen konuşmasına başlayan Erdoğan, Van ve ilçelerine selam gönderdi. Erdoğan, "Sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van'ı, Diyarbakır'ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım." ifadelerini kullandı.

30 Mart seçimlerinde eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin oylanacağını belirten Başbakan Erdoğan, "12 yıl boyunca bunları ortadan kaldırmak için uğraştık. Yeni Türkiye'de hastaneler, okullar, üniversiteler, yollar köprüler, konutlar, ürettik. Yeni Türkiye'de barajlar, elektrik santralleri, statlar inşa ettik. Eğer televizyonlar 24 saat Kürtçe yayın yapıyorsa, TRT Şeş varsa, onu getiren biziz. Yeni Türkiye'de kan yok, yeni Türkiye'de barış var, birlik var, kardeşlik var. Biz gençlerin zamansız yitip gitmesini de geçtik, gençlerimizi dağlara çıkaran zihniyet hangi zihniyet, dağlara çıkaran zihniyet barış konuşabilir mi? Demokrasiyi konuşabilir mi? Kardeşliği konuşabilir mi? Silahları susturduk, siyaseti devreye soktuk, çözümün, barışın önünü açtık. Bu Pensylvania'daki zat şimdi utanmadan sıkılmadan CHP'ye oy istiyor. Bu Pensilvanya'daki zat gençliğinde imkan varken, gidip Said-i Nursi'yi ziyaret etmemiştir. Neden biliyor musunuz? Kürt olduğu için. O gün nasıl ırkçı ise bugün aynı şekilde ırkçı. O gün nasıl tahkir ettiyse, bugün de senaryosunu yazdığı oyunlarla Kürt kardeşlerimi tahkir ediyor. İşte bu zat oradaki kurduğu sarayı ile buradaki maşaları, çözüm sürecine saldırıyor, kardeşliğe saldırıyor, barışa saldırıyor. Oslo sürecinde saldırdı başarısız oldu. MİT müsteşarımızı tutuklatmak istedi. Başarısız oldu, en son 17 Aralık'ta başarısız oldu. 25 Aralık'ta onda da başarısız oldu. Bu ahlaksız siyasete 30 Marta siz cevap vereceksiniz." Erdoğan, mitingin ardından partisinin Diyarbakır'daki mitingi için Van'dan ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar