Başbakan Erdoğan: Milli takımlarımız göçebe hayatı yaşıyordu

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, daha önce milli takımların misafir gibi bulduğu tesislerde eğitim ve kamp yaptığını söyledi. Erdoğan, “Milli takımın artık dört dörtlük...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Milli takımlarımız göçebe hayatı yaşıyordu

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, daha önce milli takımların misafir gibi bulduğu tesislerde eğitim ve kamp yaptığını söyledi. Erdoğan, “Milli takımın artık dört dörtlük bir tesisi var.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılış törenin katıldı. Törende Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve spor camiasından çok sayıda isim de hazır bulundu.

Açılışta konuşan Erdoğan, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin önemine değinerek, “9 Nisan 2013’te temel atılmıştı. Sadece 450 günde bu büyük tesis tamamlandı. Daha önce milli takımlarımız ne yazık ki bulabildiği tesislerde bir misafir gibi, orada eğitim ve kamplarını yapıyordu. Adeta göçebe hayatı. Dünyada bu işte büyük olmak, büyük oynamak bu tür anlayışlarla olabilecek bir iş değildi. Milli takımın artık dört dörtlük bir tesisi var.” ifadelerini kullandı.

'DÜNYA KUPASINI İZLERKEN ÜZÜLÜYORUZ'

“Dünya kupasını seyrederken zaman zaman üzülüyoruz.” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakıyoruz kimler orada var ama Türkiye yok. Onların yanında bizim olmayışımız, bizleri olumsuz istikamette etkiliyor. 5 milyon 6 milyon nüfusu olan ülkeler orada. 76 milyon nüfusu ile Türkiye neden orada yok?"

Süper Lig'de olan hiçbir takımın kalitesiz stadının olmasını istemediklerini anlatan Erdoğan, "Hepsinin statları kaliteli olsun. Yakında Başakşehir Spor’un da stadının açılışını yapacağız. O gün sürprizlerle dolu bir gün olacak. İnşallah o sürprizleri beraber yaşayacağız. İstanbulumuz Olimpiyat Stadı’nın yanında Türkiye’nin en modern statlardan bir tanesini, 17 bin kişilik statla bir farklılığı da oraya kazandırmış olacak. Türkiye olarak Milli Takımımızla dünya kupasına katılmayı çok arzu ederdik ama olmadı. Şimdi önümüzde Avrupa Kupası var. İnşallah Türkiye Avrupa Kupası'na katılır. Yerini orada taçlandırarak alır. Tribünlerin dilini biz ne zaman fair play uyduracağız. Hep bunu konuşuyoruz ama tribünlerin dili bu millete yakışmıyor. Hanım kardeşlerimizi tribünlere almanın en önemli adımı fair play’i yakalamaktı ama hanım kardeşlerimizle bu mümkün olmadı. Bu durumlarla ilgili olarak bizler kulüplerle görüşmeler yaptık yasal düzenlemeler yaptık ama ne yazık ki bu milletin değerlerine uygun bir yapı ne futbolda ne başka branşlarda sağlanamadı. Bu milletin değerleri bu değil. Spor barışın temelini teşkil eder. Barışın en önemli alt yapısını spor teşkil eder. Bu millet bu noktada örnek olduğunu dünyaya göstermesi lazım. Biz bu tesisleri yayarken bu düşünce ile yayıyoruz.” şeklinde konuştu.

Spora yapılan yatırımlardan da bahseden Erdoğan, “Bundan sonra bizim çok daha güçlenerek, çok daha farklı bir şekilde geleceğe yürümemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye layık olduğu yeri bu alanda da yakalayacaktır, bulacaktır. Spora son 12 yılda gerçekten çok büyük yatırımlar yaptık. Yine yapmaya devam edeceğiz. 2002 yılında spor yatırımlarına ayrılan kaynak 63 milyon lira idi. Yani bu tesisin maliyeti o gün itibariyle bütün alanlardaydı. 2013 yılında ayırdığımız pay, bugünkü rakamla 1 milyar lira. Bütün bu yatırılmalarımızın neticelerini almaya başladık ama ideal oranda değil, bunu sağlamamız lazım. 2002 yılında 6 bin spor kulübü vardı, bugün 12 bin spor kulübü var. Sadece 2012 yılında sporcularımız çeşitli karşılaşmalarda 2325 madalya kazandılar. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 2002 yılında bu rakam 277 idi. 2012’de bu sayı 621’e ulaştı ve bir anda pik yaptı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar