Başbakan Erdoğan: İsrail mağdur insanlara orantısız bir güç kullanıyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat Şehir Stadı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Ardından vatandaşlara hitap eden Erdoğan, konuşmasında İsrail’in Gazze saldırısına değindi. Birleşmiş Milletler başta...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: İsrail mağdur insanlara orantısız bir güç kullanıyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat Şehir Stadı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Ardından vatandaşlara hitap eden Erdoğan, konuşmasında İsrail’in Gazze saldırısına değindi.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm dünyayı zulmün durdurulmasına ve ateşin kesilmesine davet ettiklerini dile getiren Erdoğan, bu konuyla bugün birçok görüşmede bulunduklarını anlattı.

İsrail’in saldırılarına 'Nereye kadar insanlık buna sessiz kalacak?' diyen Erdoğan, "Eğer dünya barışa hasretse buradaki mazlum, mağdur insanlara karşı orantısız bir güç kullanmak suretiyle 300 bin, 400 bin bomba yağdıran bir İsrail var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir taraftan İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken, bir diğer taraftan bu olaylar devam ettiği sürece, ki ileri sürdüğüm üç şartın bir tanesi Filistin'e olan ambargonun kalkmasıydı. İlk iki şart gerçekleşmiş gibiydi; özür ve tazminat. Ama İsrail, bu ambargo anlayışını demek ki kaldırmaya niyetli değildi. İşte şu anda bu uygulamayla ortaya çıktı. Biz o zaman, biz sizinle nasıl normalleşeceğiz, normalleşebilir miyiz? Normalleşemeyiz. Önce bu zulmü durduracaksınız. Durdurmadığınız sürece Türkiye, İsrail arasındaki normalleşmenin gerçekleşmesi de mümkün değildir. Bunu özellikle ifade etmek isterim."

CİHAN

Yorumlar