Başbakan çocuğu vakıf adamı olamaz mı?

TÜRKİYE Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Genel Müdürü Salih Koç, 17 Aralık operasyonun ardından vakıflara yönelik yapılan iddiaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmak olduğunu söyleyerek, "Başbakan çocuğu vakıf adamı olamaz mı?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan çocuğu vakıf adamı olamaz mı?

TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a geldi. Öğretmenevinde basın toplantısı düzenleyen Koç, vakfın 5 yıldır genel müdürlüğünü yürüttüğünü söyledi. Vakfın hem İstanbul'da hem de İstanbul dışında talepler doğrultusunda yurt yaptığını söyleyen Koç, "Bizim amacımız milli ve manevi değerler bağlı, kendisine, ailesine, ülkesine, milletine, memleketine hayırlı bir nesil yetişmesi için gayret ediyoruz. TÜRGEV 2 yıldır çıkmadı ortaya, 18 yıldır aynı hizmeti yapıyor" dedi.

"BÖYLE BİR YASAK MI VAR"

17 Aralık operasyonun ardından vakıfları üzerine biraz fazla durulduğunu söyleyen Koç, şöyle konuştu:"Burada asıl varılmak istenen nokta vakfımızın faaliyetleri yada vakfımıza yapılan bağışlar şunlar bunlar değildi. Buradaki niyeti, düşünceyi sizlerde iyi biliyorsunuz. Bizim vakfımızın yönetim kurulu üyesi şu yada bu olabilir. Tabi burada hele hele Sayın Başbakanımızın çocuklarının vakıf yönetim kurulunda olması, ya da genel kurul üyesi olması işi biraz daha farklı yönlere götürdü, öyle yorumladılar. Bir yerlere taşımaya çalıştılar. Bunlar tamamen art niyetli şeyler. Ya bi adam vakıf adamı olamaz mı? Başbakan çocuğu vakıf adamı olamaz mı, vakıf da hizmet edemez mi? Böyle bir yasak mı var, suç mu? Yani yetimlere hizmet etmek ne zamandan belli suç sayıldı, ne zamandan belli suç oldu. Yani şehit çocuğuna, yoksul çocuklara, dünyanın çeşitli bölgelerinden Diyarbakır'ın dan, Van'ın dan, İzmir'in den, Hatay'ın dan gelip onlara kucak açılmış. Bi de aile sıcaklığında yurt sunuyoruz biz. Benim kız çocuğum olmadı, 3 tane erkek evladım var. Ama şu anda benim 190 tane kızım var"

"MERTSENİZ OLDUĞU GİBİ YAYINLAYIN"

Kendisi ile eski AK Parti İl Başkanı yeni Tokat Belediye Başkan Adayı Eroğlu arasında TÜRGEV'e arsa bağışı konusunda geçen ses kayıtları iddialarını değerlendiren Koç, konuşmasını şöyle tamamladı:"Tokatı olmam hasebiyle bir tanede Tokat'a yurt yapalım dedik. Benim düşüncem kampuse yakın olsun dedik. Çok net söylüyorum ve bunu samimiyetimle söylüyorum. Eyüp Eroğlu benim kardeşimdir, adaydan öte benim kardeşimdir. Ben Eroğlu ailesini 1970'li yıllardan belli tanırım. Ben İmam Hatip mezunuyum. En son duyduğumuz şeyi gördük. Yasa dışı bir şekilde telefonumu dinlemişler. Bunları izinsiz bir şekilde açıkladılar ve benim telefon numaramı umu koydular internete. Bunun Allah aşkına insanlıkla, vicdanla, Müslümanlıkla bağdaşır bir yönünü ben göremedim. Yani sizlerin hiç mi özel görüşmesi olmaz. Bi de şu var, aha çektiniz. Yani keşke olduğu gibi mertseniz, delikanlıysanız olduğu gibi yayınlayın. Eyüp Eroğlu kardeşimle yaptığım 5-6 görüşmeyi getirmişler. Mesela en son, 'tabi yardımcı oluruz kardeşim' diyorum, o en son adaylık için çağrıldığı şey. 'Hayırlı olsun' diyorum, o da diyor ki 'abi siz benim siyasi büyüğümsünüz, adaylık açıklandı, bundan sonra bir çalışma stratejisi belirleme noktasında yardımcı olur musunuz' Elbette yardımcı olacağız tabi. Ya bide burada, arsa karşılığı ne çirkin şey, ne ayıp bir şey. Bunun Eyüp Eroğlu ile bir ilişkisi yok ki."

Koç, tüm bu yapılanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar