Bakanlık, çalışanlarının odasına kamera konulmasına tepki

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bakanlık personelinin güvenliği için çalışma odalarına kamera kayıt sistemi yerleştirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık, çalışanlarının odasına kamera konulmasına tepki

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bakanlık personelinin güvenliği için çalışma odalarına kamera kayıt sistemi yerleştirildiğini söyledi. Bulut, "Bu uygulama hem uluslararası insan hakları sözleşmelerine, hem de Başbakanlık genelgesine aykırıdır. Güvenlik için yapılıyor ise giriş kapılarına ve koridorlara kamera yerleştirmek yeterli olacaktır." dedi.

Yaptığı açıklamada, gümrüklerin Türkiye’nin konumu itibariyle ciddi bir önem taşıdığını belirten Bulut, gümrüklerde yaşanacak her türlü olumsuzluğun ülkenin imajını derinden etkileyeceği gerçeği ile karşı karşıya iken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanları maalesef bir çok olumsuzlukla yüz yüze olduğunu öne sürdü. Bulut, şunları kaydetti: "Gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme bu güne kadar yapılmadığı gibi, sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ve yer değişikliği endişesi çalışma motivasyonunu bozmaktadır. Gümrük çalışanlarının haklı talepleri olan; özel hizmet tazminat oranlarının, diğer kamu kurumlarında aynı ünvanda çalışanlara ödenen tazminat oranlarına yükseltilmesi, gümrük muhafaza personeline silah tazminatı ve yıpranma payı verilmesi gerekir. Ek ödeme, mükellef mesaisi gibi tüm ücretlerin emekliliğe sayılması, taşra ve bölge müdürlüğü personelinin Bakanlık merkez binasında yemek hizmetinden faydalanırken, misafir ücretine tabi tutulmaması, kılık ve kıyafet yönetmeliği kapsamında dağıtılan üniformaların mevsime ve bedene uygunluğunun sağlanması hususlarında, biran önce tedbirler alınmalıdır."

'KAMERALAR MAHREMİYETİMİZİ İHLAL EDECEKTİR'

Bulut, Bakanlık personelinin sözde güvenliği için çalışma odalarına kamera kayıt sistemi yerleştirildiğini ileri sürdü. Bulut, "Bu uygulama hem uluslar arası insan hakları sözleşmelerine, hem de Başbakanlık genelgesine aykırıdır. Güvenlik için yapılıyor ise giriş kapılarına ve koridorlara kamera yerleştirmek yeterli olacaktır. Odalara yerleştirilecek kamera sistemi, kurum personelinin mahremiyetini yok edecektir. Özellikle bayan personeller açısından ciddi sıkıntılar yaratacaktır. Bu bağlamda personel odalarına yerleştirilmeye başlanan kameraların ivedilikle odalardan sökülmesi gerekmektedir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar