Babacan, ATV-Sabah ihalesiyle ilgili soruya cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'nin, en yüksek teklifi verip ihaleyi en düşük bedel ile aldığını söyledi.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun...

Google Haberlere Abone ol
Babacan, ATV-Sabah ihalesiyle ilgili soruya cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'nin, en yüksek teklifi verip ihaleyi en düşük bedel ile aldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini cevaplayan Babacan, "ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, kurumumuz amme borçlusu Merkez ve Medya Grubu'na ait 28 adet şirketin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda haczedilen mal, hak ve varlıklarından 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 134'üncü maddesi hükümleri doğrultusunda Fon Kurulu'nun 28.06.2007 tarih ve 2007/288 sayılı kararı ile oluşturulmuş ve 23.08.2007 tarih ve 2007/420 sayılı kararı ile revize edilmiştir. Kurumumuzca ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi 05.12.2007 tarihinde gerçekleştirilmiş ve Bütünlük, ihalede en yüksek teklifi veren Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye 1 milyar 100 milyon USD bedel üzerinden Fon Kurulu'nun onayına sunulmak üzere ihale edilmiştir. İhale, Rekabet Kurumu ve RTÜK onaylarının gerçekleşmesinden sonra Fon Kurulu'nun 21.02.2008 tarih ve 2008/49 sayılı kararı ile onaylanmıştır. İhale bedeli olan 1 milyar 100 milyon USD 22.04.2008 tarihinde alıcıdan tahsil edilmiş olup, söz konusu Bütünlük 24.04.2008 tarihinde ihale alıcısına devir ve teslim edilmiştir. Bu aşamadan sonra kurumumuz, ihalesi gerçekleştirilip devri yapılan menkul ve gayrimenkuller üzerinde herhangi bir tasarruf hakkına sahip değildir. Turkuaz Grubu'nun söz konusu medya varlıklarını üçüncü şahıslara satışı kurumumuzun görev ve yetki alanına girmemektedir. Ayrıca, soru önergesinde yer alan Sabah Gazetesi ve ATV Televizyonu'nun Kalyon Grubu'na satışı ile ilgili kurumumuzdan izin alınması, onay verilmesi veya kurumumuzun herhangi bir satış sürecine dahil olması da söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar