Aziziye'de 'Buzda Açan Çiçekler Projesi' uygulamaya konuldu

Erzurum merkez Aziziye Kaymakamlığı ilköğretim öğrencilerine yönelik kış ve buz sporlarına yönelik kulüpler oluşturdu.Kaymakamlık, Aziziye Spor Kulübü, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Hibe Destek Fonu’ndan yararlanarak, “Buzda Açan Çiçekler”projesini...

Google Haberlere Abone ol
Aziziye'de 'Buzda Açan Çiçekler Projesi' uygulamaya konuldu

Erzurum merkez Aziziye Kaymakamlığı ilköğretim öğrencilerine yönelik kış ve buz sporlarına yönelik kulüpler oluşturdu.

Kaymakamlık, Aziziye Spor Kulübü, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Hibe Destek Fonu’ndan yararlanarak, “Buzda Açan Çiçekler”projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçede 5, 6 ve 7. sınıflardan 40 kız öğrenci Minikler Kız Buz Hokeyi, Buz Pateni ve Curling Takımları kuruldu. Haftanın belirli günlerinde buz pateni salonunda çalışmalara katılan öğrenciler, toplanma merkezi olan; Atatürk Ortaokulu ve 19 Mayıs Ortaokulu’ndan servisle alınarak buz pateni salonuna götürülüyor. Buz Hokeyi, Buz Pateni ve Curling takımları Aziziye ilçesini ulusal ve uluslar arası yarışmalarda temsil etmek için çalışacak. Kaymakam Zafer Öz, söz konusu projeyle ilçedeki çocukların kış ve buz sporlarıyla tanışmasının hedeflendiğini söyledi.

Orta ve uzun vadede hedeflerinin ulusal ve uluslar arası yarışmalarda derece elde edecek sporcu ve takımları ilçelerinden çıkarmak olduğuna vurgu yapan Öz, "İlçemizi kış sporları merkezi haline getirmek istiyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın kış sporlarıyla tanışmasını ve bu alanda lisanslı sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar