Atlantik Okulları'nda 'e-biko' heyecanı 12 Mayıs'ta

Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği’nin bu yıl 39 ayrı ülkeden 320 genç bilişimciyi bir araya getireceği 10. Uluslararası Eğitimde Bilişimi Kültürü Oluşumu Olimpiyatı'nda (e-biko), yarışma ve ödül töreni Atlantik Okulları İncek Kampüsü’nde...

Google Haberlere Abone ol
Atlantik Okulları'nda 'e-biko' heyecanı 12 Mayıs'ta

Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği’nin bu yıl 39 ayrı ülkeden 320 genç bilişimciyi bir araya getireceği 10. Uluslararası Eğitimde Bilişimi Kültürü Oluşumu Olimpiyatı'nda (e-biko), yarışma ve ödül töreni Atlantik Okulları İncek Kampüsü’nde yapılacak.

En geniş katılımlı uluslararası bilişim olimpiyatı unvanı taşıyan, pek çok resmi ve sivil teşekkülün desteklediği e-biko için bu yıl dünyanın 29 ülkesinden toplam 2493 proje başvurusu oldu. Başvuran projeler arasından ön elemeyi geçen 128 proje Ankara’da görücüye çıkıyor. Atlantik Okulları İncek Kampüsü’nde yapılacak yarışmada derece giren proje sahipleri, 12 Mayıs Pazartesi günü yine aynı kampüste düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

"GELİŞMİŞLİĞİN GENEL SİMGESİ TEKNOLOJİ"

Teknoloji ve Tasarım Derneği Merkezi Başkanı İlhan Yerli, olimpiyatın dünü bugünü ve amaçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gelişmişliğin genel simgesinin teknoloji olduğu kabul edilen bir gerçektir. Bireyler ve toplumlar, ihtiyaçlarını teknoloji aracılığıyla daha kolay karşılamakta ve dile getirebilmektedirler. Bugün için, teknolojik gelişimlerini tamamlamış ve çağa uyum sağlamış toplumların, yaşam ve kültür düzeylerinin yüksek olduğunu gözlemlemekteyiz. Birçok yenilik gibi teknolojik yeniliklerin de öncelikle eğitim kurumlarına taşınarak, gençlerimizin donanımlı bir şekilde yetişmelerine olanak sağlanması bizler için öncelikli ödevdir.” dedi.

İlhan Yerli sözlerini “Eğitim kurumlarına; bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli eğitim, web tabanlı eğitim, uzaktan eğitim, bilgisayar okur – yazarlığı gibi kavramlar girdikçe ve kullanım ortamları oluştukça, eğitim de zenginleşecektir. Böylece, etkinliklerle beraber üretkenlik de artacaktır. e-biko için yola çıkarken; geleceği hayalleriyle inşa edecek ve bu hayalleri projelendirerek hayata geçirecek istekli ve üretici ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini teşvik etmeyi arzuladık. Onların, gelecekte iyi birer teknoloji okur-yazarı olmalarının yanı sıra bu kültürü yaşayan ve yaşatan bireyler olmalarını amaçladık. 10 yıldır hep bu heyecan içinde gençlerimizle yeni bir kültür oluşturmaya çalışıyoruz. ” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar