AK Partili Babuşçu'dan Olay Yaratan Paylaşım: Kahpe İnönü

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, 'BŞKAN RTE' adlı Twitter kullanıcısının 'Bizans dostu kahpe İsmet İnönü' başlıklı tweetini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Babuşçu'dan Olay Yaratan Paylaşım: Kahpe İnönü

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Cumhuriyetin 'reklam arası' bulunduğu şeklindeki iri reaksiyon çeken Twitter mesajının arkasından aşırı tartışılacak yeni bir paylaşımda bulundu. AK Parti'den yine namzet adayı bulunan Babuşçu, 'BAŞKAN RTE' isimli Twitter kullanıcısının 'Bizans dostu kahpe İsmet İnönü' başlıklı tweetini paylaştı.

'İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ ANLATALIM'

Babuşçu'nun paylaştığı mesajda, Dr. Mehmet Hakan Sağlam'ın yazdığı öne sürülen şu mesaj yer aldı:

'Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü nedeni ile İngiltere toprağı durumuna getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiç bir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP'liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan'ın muvaffakiyet mı olmadan hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin önder sultası Lozan'da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi.'

''REKLAM ARASI BİTTİ''

Babuşçu daha evvela de Twitter hesabından Cumhuriyeti kastederek, 'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi' mesajı atmıştı. Bu mesajı iri reaksiyon çeken Babuşçu, 'Aradaşlar reklam arası bitti, film başladı ve isteseniz de istemeseniz de 2023'te vizyona girecek' mesajı da atmıştı.

CHP'DEN İLK TEPKİ GELDİ'

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun Twitter hesabı üstünden paylaştığı, Türkiye'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye hakaret eden tweete, CHP'den reaksiyon katı oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Hürriyet'e yaptığı izahatda, 'Ömrü cephelerde geçmiş, hayatını hiçe sayarak, bu memleket ve kamu uğruna savaş etmiş bir ulusal kahramana kahpe demek, ihanettir, hainliktir' dedi. Erdoğdu, AKP'nin de bu paylaşım konusu için mebus Babuşçu ile ilgili harekete geçmesini beklediklerini vurgulayarak, 'AKP'den bu paylaşıma disiplin cezası bekliyoruz. Aksi durumda AKP de bu suçun koruyucusu ve iştirakçisidir' dedi.

'İKİNCİ HAKARET'

Tülay Babuşçu'nun daha evvela Türkiye Cumhuriyeti için 'reklam arası' ifadesini kullanmasına atıf oluşturan Erdoğdu, şöyle konuştu:

'Bu kadının yaptığı ikinci hakarettir bu. Merhum İsmet İnönü'nün hatırasını bu biçimde kirletmeye çalışmak ve toplumu bunun üstünden bölmeye çalışmak, aleni kamu düşmanlığı, insanlıktan mahrum olmaktır. Sadece İsmet Paşa için değil ,ebediyete intikal etmiş bütün siyasetçilere nezaket ve hürmetle davranmamız gerekirken, mebus namzet adaylığı sürecinde bu kadar küçülen ,basitleşen, bayağılaşan kadınla ilgili AKP'den hangi disiplin cezasını vereceğini bekliyoruz. Aksi takdirde AKP yönetimi de bu suçun koruyucusu ve iştirak edeni ve koruyucusudur.'

'BUNU ANCAK MİLLİ DÜŞMANLAR SÖYLER...'

Böyle bir sözü lakin 'Türkiye'nin ulusal düşmanlarının söyleyebileceğini' de anlatan Erdoğdu, şöyle dedi:

'Memleketin dört bir tarafı, yedi düvel nedeni ile işgal edildiği bir sırada, canını riske atarak, bu memleketi kurtarmak için direnişi sağlayan, vatanı kurtaran, devlet kuran ve bugün bağımsızlığımızın sebeplerinden birisi bulunan ulusal kahramanlar için bunu söyleyebilmek, lakin ulusal düşmanlardan beklenecek bir şeydir. Tarihimizi azıcık okusa, bu küstahlığı gösteremezdi. Halkımız bunun hesabını soracaktır. Biz de bunun hesabını soracağız ve takipçisi olacağız.'

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar