74 yaşında bilgisayar kullanma dersi almaya başladı

Almanya’daki kızı ve torunlarının hasretine dayanamayan 74 yaşındaki Emine Yıldız Poyrazoğlu, internetten görüntülü konuşmak için bilgisayar öğrenmeye karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
74 yaşında bilgisayar kullanma dersi almaya başladı

Almanya’daki kızı ve torunlarının hasretine dayanamayan 74 yaşındaki Emine Yıldız Poyrazoğlu, internetten görüntülü konuşmak için bilgisayar öğrenmeye karar verdi. Gençlik Merkezine müracaat eden Poyrazoğlu bilgisayar kullanmayı A'dan Z'ye öğreniyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, vatandaşların ilgi duyduğu her alanda kurslar açtıklarını söyledi. Çelikoğlu, gençlik merkezinin her yaş grubuna hitap ettiğini anımsatarak, “Merkez ne kadar gençlere hitap etse de, öğrenmek isteyen herkesin yardımına el uzatıyoruz.” dedi. Çelikoğlu, yaşlı kadının bilgisayar kullanma merakının nasıl başladığını şöyle anlattı: “Eşi vefat ettikten sonra uzun yıllardır yalnız yaşayan 74 yaşındaki Emine Yıldız Poyrazoğlu, Almanya’daki kızı ve torunlarıyla iletişime geçebilmek, kültürel etkinliklerin neler olup bittiğine kolayca ulaşabilmek ve bilgisayar kullanmayı öğrenebilmek için Adana Gençlik Merkezimize gelerek bizlerden yardım istedi. Gençlik Lideri Furaz Bülgen’i görevlendirdik. Şu anda Almanya’daki yakınlarıyla bilgisayar ortamında görüşmeye başladı. Merkezimizde vatandaşların ilgi duyduğu her alanda kurslar açıyoruz.”

Çelikoğlu, öğrenmenin yaşının olmadığına dikkat çekerek, “Günlük yaşantımızın vazgeçilmezlerinden biri olan bilgisayarı öğrenmeye yardım ihtiyacı duyan Emine nineye Gençlik Merkezi Lideri Furaz Bülgen, haftanın belirli günlerinde ücretsiz olarak bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş, e-posta gönderimi ve Microsoft Word programının genel uygulamaları hakkında eğitim veriyor. Bu sayede iletişime geçmesinde faydalı oluyoruz. Bu çalışma, ‘öğrenmenin yaşı yok’ sözünün ne kadar doğru olduğunu göstermiş oldu.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar