6 lise öğrencisinin yemekten zehirlendikleri iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde öğrenim gören 6 lise öğrencisi, yedikleri yemekten zehirlendikleri gerekçesiyle Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay saat 14.00 sıralarında Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi yakınında bulunan bir büfede...

Google Haberlere Abone ol
6 lise öğrencisinin yemekten zehirlendikleri iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde öğrenim gören 6 lise öğrencisi, yedikleri yemekten zehirlendikleri gerekçesiyle Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay saat 14.00 sıralarında Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi yakınında bulunan bir büfede meydana geldi. Ereğli'de Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nde öğrenim gören 6 kız öğrenci, öğle arasında bir iş yerinde yedikleri yemek sonrasında zehirlendikleri iddiası ile Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İddiaya göre, öğle arasında yemeklerini yiyen ve daha sonra okula giden öğrenciler, aradan geçen bir saat sonra rahatsızlanmaya başladı. Bir öğrencinin bayılması ve diğer öğrencilerin de istifra etmesi sonrasında lise 1. sınıf öğrencileri 15 yaşındaki Selinay Yiğit, Sezen Su Akcan, Neslihan Baş ve Buse Alagöz, ambulans ve özel araçlarla hastaneye kaldırıldı. Öğrencilere burada yapılan kontrollerinin ardından gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum takıldı. 4 öğrencinin tedavisi devam ederken, aynı büfede yemek yiyen Emine Çil ile İrem Kaya da benzer şikâyetlerle hastaneye geldi. 2 TL’ye satılan ekmek arası köfteden zehirlenen öğrenci sayısı 6’ya çıktı.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan öğrencilerin arkadaşlarından Reyhan Çelik, 4 arkadaşının yedikleri ekmek arası köfteden zehirlendiğini ifade etti. Çelik, “Biz öğle arasında yemeğe çıktığımızda bir büfeye gittik. Orada yemek konulan yeri de gördük. Yemek konulan yerde titizliğe hiç dikkat edilmiyor. Eldiven ya da hiçbir şey kullanılmıyor. 2 TL idi sanırım ücreti. Arkadaşlarım ekmek arası köfte yediler. Yemek yedikten bir saat sonra belirtileri başladı zaten. Okulda arkadaşımızın biri bayıldı. Birinin de astımı tuttu aynı şekilde. Daha sonra hastaneye yönlendirildik. Durumları şu anda iyi.” dedi. Reyhan Çelik, bir arkadaşının yediği ekmek arası köftenin içinden böcek çıktığını ve görmeden ısırdığı için dudağının şiştiğini ileri sürdü. Hastaneye sonradan gelen ve yedikleri yemekten zehirlendiklerini söyleyen öğrencilerden Emine Çil, olaydan ilk etkilenenlerin arkadaşları olduğunu ancak daha sonra da kendilerinin fenalaştığını söyledikten sonra tedavi olmak için acil servise gittiler.

Öğrencilerden Sezen Su Akcan'ın babası Ender Akcan ise "Bu durumun sorumluları hesabını verecekler" diyerek olaya tepki gösterdi. Diğer yandan, iş yeri işletmecisi N.D.'nin, konuyla ilgili olarak ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne alındığı, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar