21 yıl sonra anne olmanın mutluluğunu yaşayacak

Manisa’da üç defa tedavi olmasına rağmen 21 yıldır çocuk sahibi olamayan 42 yaşındaki Akide Çalik, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tüp Bebek Merkezi tarafından yapılan tedaviyle hamile kaldı.

Google Haberlere Abone ol
21 yıl sonra anne olmanın mutluluğunu yaşayacak

Manisa’da üç defa tedavi olmasına rağmen 21 yıldır çocuk sahibi olamayan 42 yaşındaki Akide Çalik, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tüp Bebek Merkezi tarafından yapılan tedaviyle hamile kaldı. Çalik ailesi, yıllar sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır, merkezin altı ay önce kurulduğunu belirterek, bugüne kadar 26 kişinin gebe kaldığını ve gebelik oranında yüzde 40’ın üzerinde başarı elde etiklerini söyledi. Akide Çalik’in üç defa tedavi görmesine rağmen başarılı sonuç elde edemediğini aktaran Prof. Dr. Özçakır, “40 yaşın üzerinde olması, bizim için zor bir vaka. 40 yaşın üzerindeki olgularda, tüp bebek dahi yapılsa gebelik oranları 25-30 yaşındakilerle aynı olmuyor. Bu durum bütün dünyada öyledir. 25-30 yaşındakilerde gebe kalma oranı yüzde 30 civarlarındaysa 40 yaşın üstündekilerde yüzde 5 civarındadır. Bebek şu an sekiz haftalık oldu.” dedi. Her gelen hastaya tüp bebek tedavisi uygulanmadığını da belirten Özçakır, “Farklı tedaviler yapılıyor. Bizim bir diğer avantajımız, bölgemizdeki tek resmî kurum olmamızdır. İnşallah bebek sağ salim doğar da mutluluğumuz katbekat artar.” diye konuştu.

Akide Çalik ise üç defa denemelerine rağmen başarılı olamadıklarını belirterek, bir iki defa düşük yaşamasına rağmen vazgeçmediklerini söyledi. Çok mutlu olduklarını ifade eden Çalik, Özçakır ve Tüp Bebek Merkez çalışanlarına teşekkür etti. Eşi Erol Çalik de çok heyecanlı olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar