Türk işdamaları Kazakistan'a yatırımlarını artırıyor

Türk işadamlarının Kazakistan’a yatırımları her alanda devam ediyor. Ürün çeşitleri ile Kazakistan pazarına hızlı giriş yapan BayKaz Electrik ülkedeki mağaza zincirlerine bir yenisini daha ekledi. Kazakistan pazarına BayKaz Electric olarak...

Google Haberlere Abone ol
Türk işdamaları Kazakistan'a yatırımlarını artırıyor

Türk işadamlarının Kazakistan’a yatırımları her alanda devam ediyor. Ürün çeşitleri ile Kazakistan pazarına hızlı giriş yapan BayKaz Electrik ülkedeki mağaza zincirlerine bir yenisini daha ekledi. Kazakistan pazarına BayKaz Electric olarak ilk defa 2008 yılında Almatı'da giren şirket, bugün ülke genelinde beş mağaza ve illerde açılan bayiliklerle hizmet vermeye devam ediyor. Kazakistan'ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı’da yeni mağaza ve depo açılışı münasebetiyle tören yapıldı. Törene ülkede faaliyette bulunan Türk işadamlarının yanı sıra Kazak işadamları da yoğun ilgi gösterdi. BayKaz Electric Genel Müdürü Ali Bayram, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin son zamanlarda ürettiği malların dış piyasada büyük bir rağbet gördüğünü söyledi.

Kazakistan pazarına ilk olarak 2008 yılında giriş yaptıklarını belirten Ali Bayram, 4 bin ürün çeşidiyle piyasada Türk ürünlerinin kalitesi ve tanıtımına büyük bir katkı sağladıklarını belirtti.

Kurulduğundan kısa bir süre sonra Kazakistan’da önemli firmalar arasında yer almayı başardıklarını ifade eden Ali Bayram, Türkiye’den 30’dan fazla firma ile çalıştıklarını ve bu firmaların ürünlerini Kazakistan piyasasında satış yaptıklarını vurguladı. Amaçlarının Kazakistan’ın bütün şehirlerinde satış yapmak olduğuna dikkat çeken Bayram, bir sonraki adımlarının ise her alanda büyüyen ve gelişen dost ve kardeş ülkenin sayılı firmaları arasında olmak istediklerini ifade etti.

Kazakistan Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Ahmet Alyaz da açılışta yaptığı konuşmada ,Türk şirketlerinin Kazakistan piyasasında iş yapmalarının Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Dernek olarak Kazakistan’da Türk şirketlerine her türlü desteği verdiklerini ifade eden Alyaz, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticaret hacminin istenen düzeyde olmadığını söyledi. BayKaz Electrik gibi şirketlerinde aralarında bulunduğu firmaların Kazakistan'a yatırım yapmalarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Alyaz, Türk yatırımcıların Kazakistan pazarında hak ettiği yeri alması gerektiğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar