Suriye'de Savaş Turu Yapmak 5 Bin Dolar

İç savaşın vurduğu Suriye, maceracı turistlerin ve iş kovalayan iş adamlarının gözdesi oldu. Savaş turu yapmak isteyen turistler 5 bin doları gözden çıkartıyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de Savaş Turu Yapmak 5 Bin Dolar

Suriye'de beşinci yılına giren iç savaş, kendine has bir iktisat yarattı. Savaş ve yaşamın iç içe geçtiği ülke, serüven ardında koşan turistlerin de gözde adresi oldu. Dünyanın değişik ülkelerinden oldukça çok şahıs mücadelesi yerinde yaşamak için binlerce doları gözden çıkararak Suriye'nin şeklini tutuyor. Maceraperestlerin ilk uğrak noktası ise güvenliğin azda olsa sağlandığı Halep oluyor. Buraya giden turistler, isteklerine oranla savaşın daha hummalı yaşandığı iç bölgelere dağıtılıyor.

10 BİN DOLARI BULUYOR

Organizasyon ise bölgedeki savaşçılar nedeni ile yapılıyor. Hatta iddialara oranla turistler için kurmaca arbede sahneleri dahi düzenleniyor. Dünyanın derhal her ülkesinden turist ağırlayan savaşçılar, bunun için internette hususi siteler açmış durumda. 'Savaşı yaşayın' sloganı ile alıcı arayan gruplara en çok merakı ise Japonya, İtalya ve ABD'lilerin gösterdiği anlatım ediliyor. Ancak serüven dolu Suriye turlarının bedeli hayli yüksek. Fiyatlar 2 ila 10 bin dolar içerisinde değişiyor. 3 gündelik standart tarife ise 5 bin dolar. Fiyatların bu kadar yüksek olmasının en iri nedeniyse oldukça çok noktada güvenlik güçlerine dağıtılan rüşvetler.

İŞ ADAMLARINA ZIRHLI MERCEDES

Suriye'ye son devirde ticari yolculuklarda de iri yükseliş yaşanıyor. İşadamlarının hedefinde Halep'te ortaya çıkan devasa istek var. Halep'e ulaşmak arzu edenler Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapıyor. Yaklaşık 2 kilometre sonra vasıta değişim yapmak yapılarak zırhlı Mercedes'lere geçiliyor. Halep'e kadar 8 ayrı noktada muhaliflere ya da Esad güçlerine ödemeler yapılıyor. İşadamları belde merkezlerinde güvenli otellerde konaklıyor.

HALEP'TE GÜVENLİK SORUNU AZALDI

Bölgenin tanınan firmalarından Alyamaç Turizm'in sahibi Cemal Alyamaç, son devirde bilhassa Halep ve Azez bölgelerinde mühim bir güvenlik problemi kalmadığı bilgisini verdi. Bölge için uçak bileti satışı yaptıklarını belirten Alyamaç '19 yıllık turizm firmasıyız. Suriye'nin Halep-Azez-Kamışlı bölgelerinde halen acentelik faaliyeti yürütüyoruz. Suriye'ye gitmek isteyenlere gündelik ortalama 20 uçak bileti satıyoruz. Suriyeli vatandaşlara ülkelerinin muhtelif bölgelerinden de satış yapıyoruz. Halep ve Azez'de şu an mühim bir güvenlik problemi bulunmuyor' dedi.

5 BİN DOLAR ÖDEYEN İŞADAMI VAR

Bölgede , Türkiye'den Suriye'ye yolcu taşıyan hususi taksiler var. Bu hizmeti verici Kilisli taksi şoförü Ali İsmail Yıldızhan, ağırlıklı şekilde işadamı taşıdığını söylüyor. Yıldızhan şu teferruatları veriyor: Turist de götürüyorum lakin işadamları enfazla müşterimiz. Orada tanındığımız için bu yolculuğu güvenli biçimde sağlıyoruz. Ancak risk alıcıya ait. Cilvegözü Sınır Kapısı'dan geçtikten sonra araçlar değişiyor. Bölge insanlarıyla çalışıyoruz. Fiyatlar ise şartlara oranla değişiyor. Halep'e 300 dolara götürüyoruz. Suriye'nin oldukça çok noktasına transfer hizmetimiz var. 5 bin dolara da taşıdığımız vaziyetler oluyor.

SPONSORLARI BİLE VAR

Bir öteki taksici ise 'Kendilerini İnstagram grubu şekilde tanıtan bir ekip oldu. Aralarında Türk vatandaşları da vardı. Üç gün Suriye'de tehlikeli bir seyahat yapıp arka geldiler. İnstagram için fotoğraf çekiyorlarmış. Sponsorları da varmış' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar