Pet-shop esnafı, Hayvanları Koruma Yasası'ndan endişeli

Akvaryum ve pet-shop esnafını, TBMM Çevre Komisyonu'ndan geçen 'Hayvanları Koruma Kanunu' endişesi sardı. Ankara Manavlar, Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası Başkanı Atilla Süslü, çıkarılacak yasa ile pet-shoplarda hayvan satışının...

Google Haberlere Abone ol
Pet-shop esnafı, Hayvanları Koruma Yasası'ndan endişeli

Akvaryum ve pet-shop esnafını, TBMM Çevre Komisyonu'ndan geçen 'Hayvanları Koruma Kanunu' endişesi sardı. Ankara Manavlar, Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası Başkanı Atilla Süslü, çıkarılacak yasa ile pet-shoplarda hayvan satışının yasaklanacağını ifade ederek, hazırlık aşamasında aktivistlerin görüşlerinin alınıp kendilerinin çağrılmamasına da tepki gösterdi. Süslü, "Ünvan ve sorumluluk olarak yapılan kanun maddesi düzenlemesinde söz sahibi olabilecek tek ihtisas odamızdır. Aktivistlerin görüşlerini alarak hazırlanan bir kanun çalışması eksiktir." dedi.

Yazılı bir açıklama yaparak TBMM Çevre Komisyonu'nca hayata geçirilmesi planlanan yeni '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu' hakkında eleştirilerde bulunan Atilla Süslü, söz konusu düzenlemeden sonra ayakta kalmaların çok zor olduğunu kaydetti. Süslü, "Enaf olarak bizlerde Hayvanları Koruma Kanununun yeniden elden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bir insanın nasıl yaşama hakkı varsa, o hayvanlarında yaşam hakkı var. Bizler de bu konunun sıkı takipçisiyiz. Lakin TBMM Çevre Komisyonu’nda yapılan 5199 Sayılı Kanun düzenlemesinde geri dönüşü mümkün olmayacak zararlar doğuracak bir madde bulunmakta. Yeni düzenleme ile üretim çiftlikleri haricinde hayvan satışının yasaklanması istenilmektedir. Bu hayvanların pet-shoplar da satışının engellenmesi kaçak satışını ortaya çıkartacaktır. Bu şekilde yapılacak satışlarda hayvanlar kontrol altında tutulamaz. Bizler bu kanun taslak maddesinin komisyonca yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar