Kümesten 24 saat canlı yayın

Tavuk ve yumurta sektörünün önde gelen gruplarından Keskinoğlu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, piliç tüketiminin bir miktar gerilediğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kümesten 24 saat canlı yayın

Tavuk ve yumurta sektörünün önde gelen gruplarından Keskinoğlu’nun Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, piliç tüketiminin bir miktar gerilediğini dile getirdi. Bu durumda GDO ve hormon iddialarının önemli rol oynadığını vurguladı. Keskinoğlu, tavuk üretimiyle ilgili kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için tesislerinden internet üzerinden canlı yayına başladı.

Keskin Keskinoğlu, Keskinoğlu’nun 100 bin dolar yatırımla açtığı Internet TV’nin tanıtım toplantısında ekonomi muhabirlerinin yumurta ve piliç tüketimi ile ilgili sorularını da cevapladı. Toplantıda tesislerinden naklen yayın yapan TV’den yararlanarak, Akhisar Broiler (etlik piliç) kümesinde bulunan tavukların hayat şartlarını anlatan Keskinoğlu, isteyen herkesin bu kanalı izleyebileceğini sölyedi. İnternet kullanıcılarına 24 saat açık olacak Internet TV’nin Iphone ve Android yazılımları da var.

Sektör ile ilgili değerlendirme yaparken, tüketimin yumurtada arttığına, tavukta daraldığına işaret eden Keskinoğlu, “Piliç tarafında GDO, hormon ve antibiyotik ile ilgili kimi iddialar ortaya atılıyor. Bu dayanağı olmayan iddialardan, yanıltan beyanlardan tereddüde kapılan çocuklu aileler de piliç yememeyi tercih ediyor.” ifadelerini kullandı. Keskinoğlu, tüketimin gerilemesine bağlı olarak pilicin maliyetin altında satıldığından da dert yandı.

Türkiye’de üretilen tavuğa dünyanın her bir yanında rağbetin arttığını aktaran Keskinoğlu, buna ihracat rakamlarını örnek gösterdi. 3 sene evvel piliç ihracatının 300 milyon dolar olduğunu, şu an 995 milyon doları bulduğunu bildirdi. Grup olarak kendilerinin de Singapur’a ürün sattıklarını, yakında Malezya’ya ihracat yapacaklarını açıklayan Keskinoğlu Yönetim Kurulu Üyesi, şöyle devam etti:

“Şu an Türkiye 50 ülkeye, Keskinoğlu 75 ülkeye ihracat yapıyor. Oralar piliç yiyor ama biz dayanağı olmayan iddialar, yanıltıcı beyanlar nedeni ile yemiyoruz. Umut ediyorum tüketici bilinçlenir. Piliç önemli bir alan. Alanda üretim sene sonunda 1 milyon 770 bin tonu bulacak. Tabii piliç ve yumurta sektöründe 600-650 bin eleman istihdam ediliyor. Aileleri de temel aldığımızda sektörden 2,5 milyon bireyin geçimini temin ettiğini görüyoruz.”

Keskinoğlu, tavuk yemlerinde GDO, hormon ve hormon türü maddelerin bulunmadığını, antibiyotiğin ise belli oranlarda yer aldığını da belirtti.

Tavuk ve yumurta ile ilgili bazı veriler şöyle:
Piliç üretimi: 1 milyon 770 bin ton
Yumurta üretimi: 17 milyar 500 milyon adet
Yumurtada birey başı tüketim: 200 adet
Piliç ve yumurta ihracatı: 995 milyon dolar
CİHAN

Yorumlar