Kozmetik ve temizlik kâğıt sektörünün büyüklüğü 16,7 milyar TL’ye ulaştı

Geçen sene yüzde 16,7 büyüyen kozmetik, temizlik ve hijyenik kâğıt sektörleri 16,7 milyar TL’lik pazar büyüklüğüne ulaştı. 5.000 civarında firmanın faaliyet gösterdiği söz konusu sektörler doğrudan ve dolaylı olarak 120.000 kişiye...

Google Haberlere Abone ol
Kozmetik ve temizlik kâğıt sektörünün büyüklüğü 16,7 milyar TL’ye ulaştı

Geçen sene yüzde 16,7 büyüyen kozmetik, temizlik ve hijyenik kâğıt sektörleri 16,7 milyar TL’lik pazar büyüklüğüne ulaştı. 5.000 civarında firmanın faaliyet gösterdiği söz konusu sektörler doğrudan ve dolaylı olarak 120.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği (KTSD), Başkanı Ahmet Pura, Shangri-La Bosphorus Otel’de basın toplantısı düzenledi. Pura'ya KTSD’nin üyesi olduğu Cosmetics Europe’un Başkanı Fabio Franchina ve Uluslararası Sabun, Deterjan ve Bakım Ürünleri Derneği AISE’nin Başkanı Charles-Francois Gaudefroy ile Derneğin başkan yardımcıları Melike Özener ve Nilgün Dayıoğlugil de eşlik etti.

Toplantıda, kozmetik ve temizlik sektörünün dinamikleri, derneğin faaliyetleri, sektörel temsil gücü ve 2023 vizyonu hakkında bilgi veren Pura, kozmetik ve temizlik sektörlerine ilişkin verileri de paylaştı. Sektörlerin toplam pazar büyüklüğünün 2013 yılı itibarıyla perakende fiyatlarıyla 16,7 milyar liraya ulaştığını söyledi. Kozmetik, deterjan, temizlik ve hijyenik kağıt sektörlerinde 5.000 civarında firmanın faaliyet gösterdiğini, bu sektörlerin doğrudan ve dolaylı olarak 120.000 kişiye istihdam sağladığını kaydetti. Pura, “Kozmetik ve temizlik sektörleri gelinen bu noktada önemli ihracatçı konumundadır. 2013 yılı itibarıyla, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa Birliği ülkelerine ve Rusya, Irak, İran, Ukrayna, Bulgaristan, Cezayir ve Libya gibi 180 ülkeye toplamda 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2023 yılı ihracat hedefimiz ise 6 milyar dolar. Bu anlamda ekonomik canlılığa ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine önemli katkılarda bulunuyoruz.” dedi.

Ahmet Pura’nın ardından konuşan Cosmetics Europe Başkanı Fabio Franchina, KTSD’nin 25. yılı dolayısıyla Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. AB ve Türkiye arasındaki mevzuat uyumluluğunun, KTSD ve Cosmetics Europe arasındaki iletişimde önemli bir odak noktası olduğunu kaydetti. Daha sonra söz alan AISE Başkanı Charles-Francois Gaudefroy ise sürdürülebilirlik kavramının temizlik sektörü için kilit önemde olduğunu vurguladı. KTSD’yi temizlik sektöründe sürdürülebilirlik adına üstlendiği misyondan dolayı kutlayan Gaudefroy, AISE-KTSD işbirliğinin sektör adına ortak değerler yaratmak doğrultusunda gelişerek süreceğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar