Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan: TTK özelleştirilmeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmeyeceğini söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Temsilciliği'nin açılış programına Enerji...

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan: TTK özelleştirilmeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Temsilciliği'nin açılış programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan’ın yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, İl Temsilcisi Salih Yılmaz ve davetliler katıldı. Mercan ve Olpak'ın beraberindeki heyet, İl Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından edilen duaların ardından açılış kurdelesi kesilen temsilciliği ziyaret etti.

Burada, Mercan’a, TTK’nin özelleştirilmesi ve kuruma işçi alımı konuları soruldu. Mercan, “TTK’nın özelleştirileceği konuşuluyor. Bununla ilgili sizin bilginiz var mı?” sorusu üzerine, “Böyle bir projemiz yok. Bunu kim söylüyorsa polemik yapma arzusundadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin özelleştirme takviminde hiçbir zaman ne Başbakanlık ne Maliye Bakanlığı’nca, TTK ve kömür işletmesinin özelleştirileceğine dair hiçbir şey duymadınız. Ama şunu açık bir şekilde söyledik. Üretim tesislerimizin önemli bir kısmı, doğalgaz dağıtımı, bunlar özelleşecek dedik ve yaptık. Bu konuda dedikodu ve rivayetler varsa biraz polemiktir bunlar, biraz da iyi niyetli değildir gibi geliyor.” diye cevap verdi.

Mercan, işçi alımı konusunda da “İşçi alımının kuraları var. İş ve işçi bulma kurumunun çalışmaları var. Zannediyorum yakın zamanda açıklama yaparlar.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar