Allianz’da Cansen Başaran Symes dönemi

Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes oldu.

Google Haberlere Abone ol
Allianz’da Cansen Başaran Symes dönemi

Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes oldu. Başaran Symes, 25 Mart 2014 tarihi itibari ile göreve başlayacak.


1998-2012 tarihlerinde Pricewaterhousecoopers (Pwc) Türkiye Başkanlığı’nı yürüten Başaran Symes, 1990-2013 tarihlerinde aynı firmanın ortağı olarak rol aldı. 1998-2005 döneminde Pwc Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nde ve 2005-2008 döneminde Pwc Eurofirm’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2000’de Dünya Ekonomi Forumu tarafından ‘Geleceğin Global Lideri’ unvanını alan Cansen Başaran Symes, 2004’te 100 aktif liderden oluşan ‘Geleceğin Global Liderleri’ topluluğuna seçildi.

Başaran Symes aktif olarak TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Sayman Üye ve Şirket İşleri Komisyonu Başkanı, Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi, FODER Danışma Kurulu Başkanı, BCCT Danışma Kurulu Üyesi, Bağımsız Denetim Derneği Kurucu Üyesi ve Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olup, evli ve bir çocuk annesi.

Türkiye finans sektörünün önde gelen isimlerinden Rüşdü Saraçoğlu’ndan boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Başaran Symes, Allianz’a katkı sunan deneyimli isimlerin elde edilen ve edilecek başarılarda önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Türkiye’den sorumlu Allianz SE Yönetim Kurulu üyesi Oliver Baete, “Sayın Başaran Symes’in ulusal ve uluslararası arenada engin deneyiminin Allianz’a olduğu kadar Türkiye sigorta ve finansal hizmetler sektörünün ilerlemesine de katkı sunacağı kanaatindeyiz. Cansen Başaran Symes, Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın ile Allianz Sigorta AŞ ve Allianz Hayat ve Emeklilik AŞ şirketlerini daha iyi bir geleceğe açacak.” dedi.
CİHAN

Yorumlar