Afyon, nisanda Irak’a 10 milyon dolarlık yumurta sattı

Afyonkarahisar’da nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 oranında artış göstererek 31 milyon 769 bin dolara ulaştı. Afyonkarahisar’da ihracat kalemleri arasında yumurta yine başı çekti. Türkiye’nin yumurta ihtiyacının...

Google Haberlere Abone ol
Afyon, nisanda Irak’a 10 milyon dolarlık yumurta sattı

Afyonkarahisar’da nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 oranında artış göstererek 31 milyon 769 bin dolara ulaştı.

Afyonkarahisar’da ihracat kalemleri arasında yumurta yine başı çekti. Türkiye’nin yumurta ihtiyacının yüzde 26’sını tek başına karşılayan ilden ne fazla ihracat Irak’a 10 milyon 384 bin dolarlık yumurta ihracatı yapılarak gerçekleşti. ABD, Çin, Fransa ve Belçika'ya da çeşitli ürünler ihraç edildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ATSO) yapılan açıklamada; 2014 yılı nisan ayında 71 ülkeye ihracat yapılırken geçen sene bu sayısının 73 olduğu belirtildi. Afyonkarahisar’ın iller arası ihracat sıralamasında geçen seneye göre; 2 basamak yükselerek 27. sıraya çıktığı ifade edilerek, en çok ihracat yapılan 5 ülke Irak, ABD, Çin, Fransa, Belçika olarak sıralandı. En çok ihracatı Irak’a yumurta göndererek gerçekleştirildiği kaydedildi. Yumurtanın dışında diğer ülkelere maden ve metaller, su ürünleri ve hayvancılık mamulleri, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri ve meyve ve sebze mamulleri gönderildi.

CİHAN

Yorumlar