Müslümanların aradığı araziyi Kilise verecek

İtalya'nın Floransa kentinde uzun yıllardır cami yapımı için bir türlü arazi bulamayan Müslümanlara Katolik Kilisesi'nden olumlu cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Müslümanların aradığı araziyi Kilise verecek

Sonhaberler | Haber Merkezi

İtalya'nın Floransa kentinde yıllardır cami yapımı için aradıkları araziyi Müslümanlara Katolik Kilisesi verecek.

Yaklaşık 20 bin Müslümanın yaşadığı Floransa'da cami olmaması nedeniyle garaj, depo, bodrum gibi mekanlar mescit olarak kullanılıyor.

Kentteki Müslüman dernekleri uzun süredir cami yapımına uygun bir arazi arıyor ancak bir türlü anlaşma sağlanamıyordu.

BBC'de yer alan habere göre Floransa merkezli ulusal gazete La Nazione, sonunda cami eksiğini gidermek için Katolik Kilisesi'nin adım attığını yazdı.

Habere göre, Floransa'ya bağlı Sesto Fiorentino Belediyesi'nde Katolik Kilisesi'ne ait bir arazi cami yapımı için Müslüman topluluğuna satılacak.

Floransa Başpiskoposluğu, belediye ve Müslüman cemaati temsilcileri arasında ön anlaşmaya varılırken, resmi protokol gelecek hafta imzalanacak.

La Nazione gazetesinin "devrim niteliğinde bir kültürel entegrasyon projesi" diye tanımladığı proje kapsamında, Katolik Kilisesi'nin satacağı araziye bir cami ile "İslam merkezi" inşa edilecek.

Bu arazinin yakınındaki Polo Scientifico Üniversitesi'nin arazisine de bir "Katolik merkezi" kurulacak.

Gazeteye göre bu şekilde iki dine ait binaların yan yana inşa edilmesiyle "kültürel ve dini açıdan sembolik" bir mesaj verilecek.

Yorumlar