Merkel'den 'Türkiye'ye silah satışıyla ilgili' açıklama

Almanya'nın Türkiye'ye silah satışını durdurduğu açıklanmıştı. Almanya Başbakanı Merkel, bugün yaptığı açıklamada ise, "Satışlar tamamen durdurulmamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Merkel'den 'Türkiye'ye silah satışıyla ilgili' açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin terörle mücadelesinden rahatsızlık duyan ülkeler arasında yer alan Almanya, terör örgütü ve yandaşlarının çağrılarına uyarak Türkiye'ye silah satışını durdurmuştu. Silah satışının durdurulduğunu Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel açıklamıştı. Konuya ilişkin bir açıklama da Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi. 

Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye silah satışınının tamamen durdurulmaması gerektiği"ni belirtti. Merkel, NATO ortağı Türkiye'ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini söyledi. Şansölye, Türkiye'ye daha sıkı seyahat uyarısı yapmak için hiçbir neden görmediğini ve seçeneklerin açık tutulacağını söyledi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "(Silah ihracatına ilişkin) Türkiye'nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılamayız ki bunların sayısı az değil, silah satışını dondurduk" demişti. Gabriel, "eğer bir NATO üyesi talep ederse, Berlin'in silah göndermekle yükümlü olduklarını hatırlatarak bunun şu an mümkün olmadığını" belirtmişti.

Yorumlar