İsveç ve Yunanistan'dan Gaziantep tepkisi

Gaziantep'teki kanlı saldırı sonrası İsveç ve Yunanistan'dan kınama açıklamaları geldi

Google Haberlere Abone ol
İsveç ve Yunanistan'dan Gaziantep tepkisi
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gaziantep'teki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek "Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için işbirliğine varız." dedi.

Wallström, dün Gaziantep'i hedef alan terör saldırısını lanetlediğini ifade ederek Türk milletine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin İsveç için çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Wallström, ''Türkiye hakkında Dışişleri departmanında özel toplantı yaptık. Türkiye'nin eskiden olduğu gibi Avrupa Birliği'ne (AB) üye olabilmesi için güçlü desteğimizi devam ettirdiğimiz gerektiğini kararlaştırdık. Türkiye bizim desteğimiz konusunda hiç şüphe duymasın. Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için işbirliğine varız.'' dedi.

15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Walström, ''Darbe girişimi sonrası, Türkiye'ye olan desteğimizi açıkladık. Hemen darbe girişimi sonrası Türkiye'ye giderek desteğimizi göstermek istedik. Meslektaşım Sayın Çavuşoğlu'nun yoğun gündemi yüzünden haklı olarak randevu alamadık. Ama en kısa sürede Türkiye'ye gideceğiz." ifadesini kullandı.

YUNANİSTAN KINADI

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Gaziantep'te düzenlenen, 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Gaziantep'te düğüne düzenlenen cani saldırıyı kınıyoruz ve teröre karşı birlikte Türk halkının yanındayız." ifadeleri kullanıldı.Açıklamada ayrıca ölenlerin ailelerine taziyede bulunuldu.

Yorumlar