İngiltere'deki Bulgaristan Müslümanlarından 'Darbe şehitleri'ne mevlit

İngiltere’deki Bulgaristan Müslümanları 15 Temmuz şehitleri için mevlit okuttu

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'deki Bulgaristan Müslümanlarından 'Darbe şehitleri'ne mevlit
İngiltere’deki Bulgaristan Müslümanları Birlik ve Beraberlik Derneği tarafından, 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde şehit edilen asker, polis ve siviller için mevlit okutuldu.

Türk Diyanet Vakfı (İTDV) bünyesinde yer alan Londra Diyanet Merkez Cami’de, din görevlisi İsa Karadere tarafından okunan Kur’an tilaveti ve mevlidin ardından Bulgaristan Müslümanları Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Sevgin Karani dua etti.

Dernek olarak, “Bulgaristan Başmüftülüğü”nü de temsil ettiklerini kaydeden Başkan Karani, şunları söyledi;
“İki hafta önce 15 Temmuz’un, ‘Karanlık gecesi’ adlandırılacak olan akşamı, bazı iç ve dış düşmalar tarafından haince planlanmış darbe girişimine ve ona karşılık vermek için, anavatan Türkiyemiz için, milletimiz için, dini ve mukaddesatı korumak ve sahip çıkmak için, kahraman Türk polisi ve Türkiyeli kardeşlerimiz tarafından kararlı bir tutumla önlenmiştir.

Malesef bu karanlık gecede, Pensilvanya’dan FETÖ tarafından yönlendirilen darbecilerin tanklarına ve uçaklarına karşı duran, bizzat vücutlarıyla siper almış, canını ve kanını feda etmiş 200’den fazla şehitlerimiz, kurbanlarımız oldu. İşte bizler İngiltere’deki, Bulgaristan Türk ve Müslümanlar Cemiyeti olarak burada, hem Türkiye’deki kardeşlerimize destek için, hem de şehitlerimizi anmak ve dua etmek için toplandık.

İngiltere’deki Bulgaristan Müslümanlar Derneği başkanı olarak hem de Cemiyetimiz adına tüm şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum, tüm şehitlerimiz için Rabbimden rahmet niyaz ediyorum ve bu haince planlanmış darbe girişimini ve onu icra eden hainleri kınıyorum, lanet ediyorum.” Karani, konuşmasının sonunda, etkinliklerine ev sahipliği yapan İngiltere Türk Diyanet Vakfı (İTDV) yetkililerine teşekkür etti.
 

Yorumlar