İngiliz'in Afrin rahatsızlığı: Erdoğan ateşle oynuyor

Türkiye'nin Afrin'deki terör yapılanmasına yönelik operasyon hazırlıkları İngilizleri de rahatsız etti. İngiliz Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de ateşle oynadığını ileri sürerek, muhtemel Afrin operasyonu halinde Türkiye ile ABD'nin karşı karşıya geleceğini söyledi. Gazeteye göre Türkiye'nin, NATO müttefikleriyle bu işi çözmesi gerekiyor. Ancak gazete, NATO müttefiklerinden ABD'nin teröristlere yardım ettiğini ise görmezden geldi.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz'in Afrin rahatsızlığı: Erdoğan ateşle oynuyor

The Times gazetesi Afrin’e yönelik operasyon hazırlığını baş yazısına taşıdı ve bu operasyonun ABD ve Türkiye'yi karşı karşıya getireceğini yazdı. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin Afrin kentine her an operasyon düzenlenebileceğine dair yaptığı açıklamayı bir başyazısında yorumladı.

Türkiye'nin NATO'nun bir üyesi olarak 'Orta Doğu'daki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsa müttefiklerinin güvenini tazelemesinin daha çok başarı getireceğini' savunan gazete, farklılıkların NATO içinde çözülmesi gerektiğini belirtti. "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de ateş ile oynuyor" cümlesiyle başlayan başyazıda, Erdoğan'ın sözünü ettiği operasyonu gerçekleştirmesi takdirinde 'iki müttefik olan Türkiye ve ABD'nin karşı karşıya geleceği' uyarısı yapıldı.

Yorumlar