Fransa yargısı 'tesettür yasağı' ayıbını durdurdu

Fransa yargısı, ülkenin bazı bölgelerinde tesettür mayosuna getirilen yasağı kaldırdı

Google Haberlere Abone ol
Fransa yargısı 'tesettür yasağı' ayıbını durdurdu
Fransa Danıştayı, ülkenin güneyinde bir belediye tarafından uygulanan tesettür mayosu yasağı kararını durdurdu. Fransa'nın bazı bölgelerinde uygulanan yasak büyük tartışmalara neden olmuştu. Yasak sürecinde güvenlik güçlerinin tessettürlü kadınlara yönelik ayrımcı muamelesi ise tartışmaları daha da büyütmüştü. 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkedeki tesettür mayosu yasaklarına ilişkin, "Bazı belediyelerin aldığı yasak kararları, ötekileştirmeye ve Fransızları birbirine düşürmeye hizmet etmemeli" değerlendirmesini yapmıştı. 

Nice kentindeki plajda bir kadının elbiselerinin polis tarafından zorla çıkartılması görüntülerinin uluslararası boyutta tepki çekmesi sonrası Fransa İslam Konseyi (CFCM) yöneticileri ile bir araya gelen Cazeneuve, alınan kararlarda ve uygulamalarında kararlılık ve tarafsızlık olduğu kadar kardeşçe tutumun da gözetilmesi gerektiğini belirtmişti. 

CFCM yöneticilerinin acil talebi sonrası gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapan Cazeneuve, "Bazı belediyelerin aldığı yasak kararları, ötekileştirmeye ve Fransızları birbirine düşürmeye hizmet etmemeli" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar