Fransa da Cerablus'ta ağız değiştirdi

Fransa, Cerablus harekatına ilk günlerde verdiği desteği PYD'nin hedef alınmasından sonra çekti

Google Haberlere Abone ol
Fransa da Cerablus'ta ağız değiştirdi
Türkiye'nin IŞİD'i uzaklaştırmak ve IŞİD'i bahane ederek yeni topraklar işgal etmeye hazırlanan PYD'nin önünü kesmek için başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'na ilk günlerde destek veren Fransa, ağız değiştirmeye başladı. Fransa'nın ağız değiştirmesine neden olan konu ise daha önce destek verdiğini açıkça belli ettiği PYD'nin vurulması oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı Fırat Kalkanı operasyonun bölgedeki gerginliği artırma riski taşıdığını söyledi.

Reuters’ın haberine göre Fransız büyükelçilerle yıllık buluşmasında Hollande, “Türkiye, kendisini IŞİD’den korumak için askeri gücünü Suriye topraklarına taşımayı tercih etti. Ancak koalisyon güçleriyle birlikte IŞİD’e karşı mücadele eden Kürtlere yönelik de operasyonlar düzenliyor. Bu çoklu ve çelişkili müdahaleler genel bir hiddete yol açabilir” uyarısında bulundu.

Suriye konusunda Rusya ile işbirliği çağrısı da yapan Hollande, ekim ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Fransa’ya davet edeceğini söyledi. Rusya’nın müzakerelerdeki aktörlerden biri olması gerektiğini de vurgulayan Fransa Cumhurbaşkanı, “En büyük önceliğimiz çatışmalara son verilip müzakerelere dönülmesidir” diye konuştu.

Yorumlar